Segueix-nos a les xarxes socials:

Iturgaiz estrena el lideratge del PP a Euskadi demanant suport als votants de Vox

Els garanteix que els «populars» defensaran «moltes de les coses que ells defensen» Alonso abandona la política exigint «respecte» per al PP basc

Iturgaiz estrena el lideratge del PP a Euskadi demanant suport als votants de Voxeuropa press

El cap de llista de la coalició electoral entre el PP i Cs de cara a les eleccions basques del 5 d'abril, Carlos Iturgaiz, va demanar als simpatitzants de Vox que votin la seva candidatura perquè, segons va garantir, els populars «defensaran moltes de les coses que ells defensen». A més a més, va destacar la coalició amb Cs davant d'un govern de Pedro Sánchez, «que el que vol és trencar la unitat d'Espanya», i especialment al País Basc, on hi ha un executiu que ha estat «un desastre» amb «el que està passant amb la gestió a Zaldibar, o el cas Miguel, que ha esquitxat de corrupció el PNB».

Iturgaiz va afirmar que, «lògicament», demanarà a tots aquests votants que en el seu moment «votaven el PP», i que van decidir votar altres candidatures, entre les quals va fer referència a Vox, que els votin. Segons la seva opinió, la representació dels qui defensen la Constitució, les llibertats i la unitat d'Espanya l'exerceix la coalició PP+Cs, i va fer una crida a «aglutinar el vot».

Per part seva, Alfonso Alonso va dimitir com a president del PP basc després que el líder del seu partit, Pablo Casado, li comuniqués que no comptava amb ell per ser el candidat a lehendakari. Després de 24 anys dedicat a la política, des que el 1996 va començar com a regidor a Vitòria, Alonso s'ha vist obligat a deixar el seu càrrec en perdre la confiança de Gènova després de diversos enfrontaments amb l'actual direcció. L'últim, la seva oposició a col·locar en llocs de sortida membres de Ciutadans a la candidatura conjunta que ha negociat la direcció popular, quelcom que Alonso va qualificar d'«inassumible». Va anunciar visiblement emocionat la seva decisió «irrevocable» de deixar la política, tot i que va voler reivindicar el paper històric del PP basc i va demanar a Gènova que «respecti la majoria d'edat» dels populars d'Euskadi.

Paral·lelament, el portaveu nacional de Vox, Jorge Buxadé, va advertr que concorreran en solitari i aniran «a per totes» tant a les eleccions basques com gallegues del proper 5 d'abril , perquè són «l'única alternativa». «Ens alegrem que finalment el PP tingui clar quin és el seu candidat. No sabem si demà tornarà a canviar de candidat o no», va ironitzar el dirigent de Vox.

Prem per veure més contingut per a tu