El guàrdia reial s'incorpora des d'aquest dilluns a l'operatiu militar 'Balmis' contra el coronavirus. El cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), Miguel Ángel Villaroya, assegura que això demostra que el rei "és el primer soldat d'Espanya". Durant la compareixença posterior a la reunió del comitè tècnic de gestió de la crisi, Villaroya també ha detallat que les unitats militars es continuaran desplegant avui fins arribar a les 149 localitats amb un total de 2.550 efectius. Entre les principals tasques, ha explicat que estan participant en desinfeccions i també estan actuant en 63 residències de gent gran. A més, ha detallat que col·laboren en la construcció d'un centre per a persones sense sostre a Fira de Barcelona.

D'altra banda, ha dit que estan treballant amb la Guàrdia Civil per desenvolupar patrulles mixtes amb militars.

Per la seva banda, la Benemèrita ha detingut des que es va activar l'estat d'alarma 113 persones i ha interposat gairebé 20.000 denúncies.

La Policia NacionalTambé s'han fet 171 denegacions d'entrada als controls fronterers i després de la prohibició de viatges no imprescindibles a països tercers, s'ha denegat l'entrada a Espanya a 13 persones.