El nou Govern eslovè del conservador Janez Jansa està aprofitant la lluita contra el coronavirus per ofegar la llibertat de premsa i la democràcia, seguint l'exemple del nacional populista primer ministre hongarès, Viktor Orban, segons adverteixen ONGs i associacions periodístiques.

«Els atacs han agafat tal intensitat que ja representen un perill per als periodistes, per als mitjans i la democràcia», va alertar l'Associació de Periodistes d'Eslovènia (DNS). Spela Stare, secretària general del moviment, explica que alguns periodistes són objecte d'amenaces i atacs difamatoris per part del primer ministre i mitjans propers al seu Partit Demòcrata Eslovè «finançats abundantment amb diners d'empreses hongareses».

El cap del Govern eslovè, que va estar a la presó per corrupció entre 2014 i 2015, comparteix el discurs nacionalista i contra la migració d'Orban, de qui és admirador, encara que la seva situació en el poder és molt més precària que la del seu aliat. Jansa lidera una fràgil coalició de quatre partits que controlen 48 dels 90 escons de Parlament.