La ministra de Sanitat d'Escòcia, Catherine Calderwood, ha dimitit del seu càrrec després de difondre una fotografia seva presa prop de la seva segona residència a Earlsferry, incomplint així les pròpies normes de confinament de Govern escocès. La fotografia ha estat publicada per 'The Scottish Sun'.

Calderwood ha assegurat "lamentar profundament" i que dimiteix "amb gran pesar del meu cor". La consellera ha assenyalat que coincideix amb la ministra principal, Nicola Sturgeon, en què el "focus justificat" sobre el seu comportament podria perjudicar la resposta davant de l'coronavirus, segons recull la cadena BBC.

Anteriorment, Calderwood ha comparegut aquest mateix diumenge al costat de la ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, i ha reconegut que ha estat un error tant la visita d'aquest cap de setmana com la que va realitzar el cap de setmana passada a casa de Earlsferry al costat del seu marit.

Sturgeon ha assenyalat també l'"error" de Calderwood, tot i que ha destacat l'"incalculable" valor de la seva aportació i ha demanat a la població que "no s'enfadin" i li permetin continuar aportant el seu saber.

Posteriorment, Sturgeon ha publicat un comunicat. "Estic al corrent de la importància de la confiança pública en els consells que està donant el Govern perquè la població es quedi a casa per salvar vides i protegir el nostre Sistema Nacional de Salut", indica Sturgeon.

"Per mantenir aquesta confiança revisarem la nostra campanya d'informació pública i la cap mèdica es retirarà de les rodes de premsa. Seguirà donant assessorament científic i mèdic sobre el coronavirus al Govern escocès", afegeix.

Calderwood era la cara visible de la campanya de conscienciació que insta la població a quedar-se a casa "per salvar vides". Després de la publicació de la fotografia va ser molt criticada des de diversos partits polítics.

·