La justícia francesa investiga com un atac terrorista l'atropellament dilluns de tres policies a la ciutat de Colombes, als afores de París, per un home que va ser detingut immediatament i al qual se li va trobar un document en què jurava lleialtat a l'Estat Islàmic (EI). La Fiscalia Nacional Antiterrorista va explicar en un comunicat que es fa càrrec de les indagacions, que fins ara corresponien al Tribunal de Nanterre, després que l'examen psiquiàtric hagi determinat que l'atacant no tenia alterades les seves facultats mentals, com s'havia estudiat.

En conseqüència, la fiscalia va decidir obrir una investigació contra aquest home de 29 anys, identificat per la premsa com Youssef T., pels càrrecs de temptativa d'assassinats terroristes d'agents de l'autoritat i pertinença a una organització terrorista. Els fets es van produir dilluns a la tarda quan dos policies nacionals i un municipal estaven realitzant un control al nucli urbà de Colombes i van ser atropellats violentament per un vehicle.

Un dels agents va resultar molt greument ferit, tot i que la Fiscalia Nacional Antiterrorista va puntualitzar que la seva vida ja no està en perill. Els altres dos també van haver de ser hospitalitzats, tot i que un ja no es troba ingressat.

El conductor del cotxe, un BMW negre, va ser arrestat ràpidament i en l'escorcoll del seu vehicle es va trobar un ganivet i una carta en què afirmava lliurar-se «en cos i ànima a la batalla per imposar la llei islàmica en el món sencer».

No estava fitxat

Segons el Ministeri Públic, no estava fitxat pels serveis secrets per risc de radicalització religiosa. En tot cas, va ser condemnat el 2010 per fets de violència que havien ocorregut dos anys abans i, segons Le Parisien, també té antecedents psiquiàtrics