30 de abril de 2020
30.04.2020
Diari de Girona

La sortida de la poblaciˇ a partir d'aquest dissabte s'establirÓ per franges horÓries

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que la progressiˇ de la pandŔmia ha permŔs introduir "mesures d'alleujament"

30.04.2020 | 12:59
La sortida de la poblaciˇ a partir d'aquest dissabte s'establirÓ per franges horÓries

El govern espanyol ha rectificat finalment la seva pretensió inicial i ha establert franges horàries per a la sortida de la població del pròxim dissabte, en la línia dels plantejaments d'alguns governs com el de la Generalitat.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, explica des de les 18.15 h aquestes franges en roda de premsa.

Segons La Moncloa, el Comitè Tècnic per a la Desescalada –integrat pels quatre vicepresidents i sis ministres- ha adoptat la decisió en vista de "les dades que mostren la bona evolució de la pandèmia a Espanya".

Les franges s'aprovaran a través d'una ordre ministerial que recollirà aquestes "noves mesures d'alleugeriment per a la població dins del confinament establert al decret d'estat d'alarma".

Durant la seva compareixença al Congrés, Illa ha assegurat que el compliment "exemplar" de la ciutadania ha estat clau en la situació actual de la pandèmia i ha dit la progressió de la pandèmia ha permès introduir "mesures d'alleujament".

"Però igual que tots hem entès les mesures de confinament és imprescindible que siguem responsables amb la flexibilitat, ara més que mai". En aquest sentit, ha dit que no es pot abaixar la guàrdia i seguir amb "cautela".

Illa ha dit que la tendència és clarament descendent i que tot i l'augment de tests, el nombre de contagis confirmats no ha augmentat exponencialment.

Illa ha explicat que el seu executiu encara dissenya les condicions d'aquesta sortida de dissabte. "Hem treballat amb noves mesures perquè la resta de la població surti, un període de temps i condicions que estem acabant d'ultimar". "Avui tenim previst publicar una ordre que contindrà les condicions", ha dit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit