Dues persones, el conductor de 89 anys d'un tot terreny i un maquinista de tren en pràctiques de 32, van morir a la localitat de La Hiniesta (Zamora) després que la locomotora de l'Alvia que realitzava la ruta Ferrol-Madrid atropellés el vehicle, que va caure a la via des d'un pas a nivell, i descarrilés.

El maquinista, Alexander Pedreira Sainz, que estava en període de formació i és fill d'un interventor de Renfe, va perdre la vida al lloc dels fets malgrat les maniobres de reanimació a què va ser sotmès, mentre que el seu company, de 55 anys, va ser traslladat a l'hospital Virgen de la Concha de Zamora i posteriorment al Virgen de la Vega de Salamanca, on està ingressat a l'UCI, segons va informar el delegat del Govern, Javier Izquierdo, que es va desplaçar al lloc dels fets.

Ball de xifres

Tots els passatgers del tren, que segons Renfe són 155 però que la Subdelegació del Govern a Zamora va elevar a 174, van resultar il·lesos, encara que sis d'ells -d'entre 24 i 54 anys- van ser traslladats a l'hospital amb episodis d'ansietat, segons la Delegació de Govern a Castella i Lleó.

El succés va tenir lloc poc després de les quatre de la tarda a l'altura de la base d'Alta Velocitat Ferroviària de La Hiniesta, quan pel que sembla el vehicle, un tot terreny, va caure sobre la via fèrria des d'un pas elevat i instants després va arribar l'Alvia 11553, que el va atropellar. Com a conseqüència del sinistre, el conductor del vehicle va perdre la vida, mentre que els dos maquinistes van haver de ser excarcerats de la locomotora. D'altra banda, els passatgers van ser evacuats del tren i recol·locats en autobusos cap als seus punts de destí.

El delegat del Govern, Javier Izquierdo, va explicar que el tren complia amb les mesures que estan establertes per l'estat d'alarma, és a dir, amb una ocupació del 50 per cent, que és el que està permès en aquests moments i també guardant totes les mesures de seguretat.