El segon tinent d'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat, Cristian Alcázar, i el regidor d'Esports, Cristóbal Plaza, tots dos del PSC, van ser detinguts i van quedar en llibertat amb càrrecs dimecres després de l'escorcoll de les oficines del Consell Esportiu de l'Hospitalet. El director de l'entitat, Eduard Galí, també va quedar en llibertat després de passar ahir a disposició judicial.

Els arrestos es van produir en el marc d'una operació dirigida per un jutjat de l'Hospitalet que investiga una trama de presumpte desviament de subvencions públiques, en una causa oberta pels delictes de malversació de cabals públics i de falsedat documental que es troba sota secret de sumari.

El jutge investiga si el Consell Esportiu -entitat privada dedicada a la promoció de l'esport escolar que presideix Plaza i que anteriorment va presidir Alcázar- va destinar a fins particulars algunes de les ajudes públiques que gestiona, i va justificar les subvencions concedides mitjançant documentació falsa. L'alcaldessa, la socialista Núria Marín, no es va pronunciar sobre els fets.