06 de setembre de 2020
06.09.2020
Diari de Girona

La Cambra de Comerç de Barcelona s'oposa a l'operació

?El seu president considera que suposa «un pas més per concentrar tot el poder a Madrid»

05.09.2020 | 23:11
La Cambra de Comerç de Barcelona s'oposa a l'operació

La Cambra de Comerç de Barcelona va rebutjar ahir la possible fusió entre CaixaBank i Bankia, tot anunciant que demanarà formalment que l'operació no es dugui a terme. «Si es confirma la unió serà un pas més per concentrar el poder a Madrid i allunyar-se dels orígens catalans per sempre. Una llàstima, i una conseqüència més de no tenir un Estat a favor», va assegurar el president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, en un fil a Twitter. «Respecte a l'accionariat de la possible entitat resultant, tot i que la Fundació la Caixa sigui el soci principal, és obvi que l'Estat té eines múltiples per aconseguir el que li convingui. És qüestió de temps que la Caixa sigui plenament espanyolitzada per sempre i perdi els orígens», va avisar Canadell.

Sobre els motius econòmics de la fusió, el president de la Cambra de Comerç va negar que sigui necessària aquesta unió entre CaixaBank i Bankia «per ser competitives». «A Alemanya hi ha encara més de 600 caixes i a Suècia més de 150 i van ser claus per a les pimes per mantenir el crèdit durant la crisi de 2008», va recordar el president de la Cambra de Comerç de Barcelona. «El 'too big to fail' és una estratègia errònia que passarà factura tard o d'hora», va reflexionar Canadell, que considera que l'actual crisi provocada per la covid-19 «no necessita una major concentració bancària i, per tant, menys competència».

«Cal una major proximitat a les pimes, adaptació a la banca de futur (digital) i a la internacionalització, que es podria fer fusionant-se amb un banc europeu», va enumerar el president de la Cambra de Comerç, que igualment va alertar del risc per als llocs de treball de molts treballadors de CaixaBank. «Per fer l'entitat viable es parla de l'eliminació de milers de llocs de treball i això afectarà milers de catalans que no en tenen cap culpa de la ineficiència i mala gestió des de Caja Madrid», va disparar Canadell, que va finalitzar avançant que la Cambra de Comerç –com a membre fundador de la Caixa de Pensions- demanarà formalment que no es produeixi la fusió.

«Emplacem les altres quatre fundadores –Foment del Treball, Ateneu Barcelonès, Institut Sant Isidre i Societat Amics del País- a manifestar-se en la mateixa línia i demanarem formalment que no es faci l'operació», va concloure el president de la Cambra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook