Segueix-nos a les xarxes socials:

Milers de veïns dels barris confinats de Madrid protesten davant dels centres de salut

Les protestes s'han convocat per les xarxes amb el lema «per la dignitat del sud, parem Madrid»

Milers de veïns dels barris confinats de Madrid protesten davant dels centres de salut| JAVIER BARBANCHO

Milers de veïns de les 37 zones sanitàries de Madrid sotmeses a partir d'aquest dilluns al confinament perimetral s'han llançat aquest diumenge al matí als carrers per a mostrar el seu rebuig. La majoria s'han concentrat davant dels centres de salut, però també davant de les seus municipals de districte i al parlament regional, que es troba a Vallecas, molt prop d'un dels territoris als quals es produirà el tancament.

Gairebé totes les concentracions han estat convocades a les 12 hores per la xarxes socials sota el lema 'Per la dignitat del sud, parem Madrid', encara que algunes tindran lloc a partir de les 19 hores a La Llatina, Usera i Vicálvaro.

En la convocatòria s'insta els participants a portar la mascareta i guardar la distància de seguretat. Els lemes més corejats han estat 'El sud existeix' i 'Ayuso dimissió'."Som obrers, no som presoners", "menys banderes i més infermeres", "menys policia i més sanitat" o "no és confinament, és segregació" són uns altres dels càntics que s'han pogut escoltar.

Prem per veure més contingut per a tu