El Jutjat de Primera Instància número 1 de la Corunya ha prohibit a la família Franco «traslladar o retirar cap tipus de bé del Pazo de Meirás» mentre es realitza un inventari. Així, la titular del jutjat, Marta Canales, va estimar la petició de mesura cautelar efectuada ahir per l'Estat, avalada per la Xunta, i va acordar la realització d'un inventari que inclogui la totalitat dels béns existents, tant a l'interior com a l'exterior del Pazo de Meirás.

El registre, que s'elaborarà amb la col·laboració dels tècnics de la Conselleria de Cultura de la Xunta de Galícia, començarà a realitzar-se el dia 11 de novembre sota supervisió de la comitiva judicial.

Per garantir el compliment de la resolució, el Jutjat ha requerit a la Guàrdia Civil que estableixi un dispositiu de vigilància a l'immoble, ja que fins que el document no estigui finalitzat i la jutgessa ho autoritzi expressament, la família Franco no podrà traslladar ni retirar cap tipus de bé del recinte. La magistrada ha recordat que el pazo va ser declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) l'any 2008, de manera que «gaudeix d'una protecció integral».