El risc de rebrot continua a la baixa a Catalunya, ja que ha retrocedit sis punts més en les últimes 24 hores i s'ha situat en els 256, segons l'última actualització del Departament de Salut. La velocitat de propagació (Rt) ha baixat un centèsima i se situa en 0,77, mentre que la incidència a catorze dies cau a 356,45, quan dimecres era de 361,72.

En paral·lel, s'han declarat 1.496 nous casos confirmats per PCRs o test d'antígens, fins als 304.769 de l'inici de la pandèmia. El 6,8% de les proves de la última setmana també han donat positiu. D'altra banda, s'ha informat de tres noves morts, de manera que ja en portem un total de 15.657 al llarg de tota la pandèmia.

Evolució positiva a l'Estat

Al conjunt de l'Estat, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va destacar que s'ha produït un descens dels casos de contagi a totes les comunitats, inclosos els majors de 65 anys.

En la seva roda de premsa habitual, Simón va subratllar també el descens que s'està observant en la xifra de pacients hospitalitzats, inclosos els de les Unitats de Cures Intensives (UCI), així com en la taxa d'incidència de casos per cada 100.000 habitants, que se situa actualment en 325.