El Govern ha informat aquest dijous que el rei Joan Carles segueix comptant amb assistents personals, d'acord amb el que preveu la legislació vigent, i el cost és assumit per Patrimoni Nacional a petició de la Casa de Rei.

Fonts de Moncloa han justificat d'aquesta manera a Efe que el rei emèrit segueixi comptant amb aquest tipus d'assistents, després que eldiario.es hagi publicat que Patrimoni Nacional paga els sous i viatges amb el personal desplaçat a Emirats Àrabs Units per assistir al senyor Juan Carles.

Informa en concret que són tres els ajudants de cambra de què disposa el rei emèrit a Abu Dhabi.

Les fonts de Moncloa han assenyalat a Efe que el Rei compta amb aquest tipus d'assistents des que va assumir la direcció de l'Estat el 1975 i han subratllat que els ha seguit mantenint des que va abdicar el 2014 "d'acord amb el que preveu la legislació vigent ".

Han afegit que és a petició de la Casa del Rei el fet que Patrimoni Nacional assumeixi la factura d'aquesta assistència, seguint la tramitació habitual.

Aquest personal eventual i laboral han recalcat que presta servei a la Prefectura de l'Estat i segueix les indicacions i orientacions que es realitzen a la Casa de Rei.

D'acord amb això expliquen que, a més de les comissions de servei, s'abonen les seves nòmines d'acord amb el que es disposa en la llei de pressupostos generals de l'Estat.

Per la seva banda, Patrimoni Nacional ha confirmat a Efe que s'encarrega de pagar a aquest personal a l'estar adscrit a ells, però ha especificat igualment que és la Casa Reial qui decideix a quines tasques els dedica.

Patrimoni ha confirmat també que són tres les persones que estan exercint com a assistents de don Joan Carles.