Gairebé un mes després de l'allau registrada el passat 1 de gener a la vessant asturiana del port de San Isidro (As-253) que va sepultar els dos operaris quan treballaven en la neteja de la via amb una màquina fresadora, els equips de recerca van rescatar ahir, sota cinc metres de neu, el cadàver del segon treballador afectat.

Poc després de les onze del matí, els membres del Servei d'Emergències del Principat i del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (Greim) de la Guàrdia Civil van localitzar el cadàver de Virgilio García, de 61 anys, arrossegat per una allau al costat del seu company César Fernández, de 53, el cadàver del qual es va recuperar hores després de l'accident.

Malgrat les difícils condicions meteorològiques de bona part de les últimes setmanes i el risc de noves allaus, els treballs havien continuat fins a la jornada d'ahir, centrats a palejar la neu en una de les zones on se sospitava que podia trobar-se el cadàver, localitzat a cinc metres de la superfície i amb cinc metres de neu més per sota.

Després de la troballa, el cos va ser alliberat de la neu i, mitjançant una operació de grua realitzada des d'un helicòpter del 112-Astúries, va ser traslladat fins a la carretera, on la Guàrdia Civil es va fer càrrec de l'aixecament del cadàver i de la seva posterior evacuació en una aeronau de l'Institut Armat.

Tots dos operaris van ser sepultats per l'allau de neu després de baixar del vehicle, que va ser arrossegat uns dos-cents metres a través d'un vessant, per intentar desencallar la xemeneia de la fresadora a les proximitats de Riofrío, a quatre quilòmetres del cim del port, de 1.520 metres d'altitud. Des que es va produir l'accident a la zona van treballar equips de diversos serveis.