22 de març de 2021
22.03.2021
Diari de Girona

Mor als 61 anys el reconegut oncòleg Josep Baselga

Va ser un referent internacional en la recerca de tractaments per al càncer de mama

21.03.2021 | 23:27
Josep Baselga.

L'oncòleg català Josep Baselga, que des de 2019 era director mundial d'investigació i desenvolupament de l'àrea d'oncologia de la farmacèutica britànica AstraZeneca, ha mort als 61 anys d'edat, segons van informar ahir fonts de la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) .

Nascut a Barcelona el 1959, Baselga va ser director mèdic del Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York entre 2013 i 2018, i director del servei d'oncologia de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona entre 1996 i 2010.

En un comunicat, el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia va transmetre el seu condol a la família i amics de Baselga, que va ser un referent internacional en la recerca de tractaments contra el càncer de mama, i li va agrair el seu llegat, que espera «continuar i millorar».

Les reaccions del món científic es van succeir durant tot el dia a través de Twitter. Hèctor Peinado, des del Centre Nacional del Càncer d'Espanya (CNIO), va qualificar la mort d'«enorme pèrdua» i li va agrair l'impuls a joves investigadors.

Llicenciat en Medicina, Baselga va iniciar la seva carrera professional fa trenta anys als Estats Units, va obtenir nombrosos reconeixements i va ser un referent internacional en la investigació de nous tractaments contra el càncer de mama i l'estudi de les estratègies per superar els mecanismes de resistència.

Formació als EUA

Després d'estudiar medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona, va iniciar la seva formació en Medicina Interna a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, que va completar a l'Hospital Kings County de Brooklyn i posteriorment a l'àrea d'oncologia del Memorial Sloan Kettering de Nova York. Baselga va tornar a Espanya el 1996 com a professor titular de la UAB i coordinador i cap del servei d'oncologia mèdica de la Vall d'Hebron.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit