Si Catalunya fos un estat podria presumir de tenir un dels líders més joves del planeta. Els 38 anys de Pere Aragonès el convertirien de fet en el cinquè president amb menys edat del planeta, només superat per Sebastian Kurz(Austria, 34), Sanna Marin (Finlàndia, 35), Mahamat Déby (Chad, 35) i Kim Jong-un (Corea del Nord, 38).

El líder republicà, als seus 38, nascut el 16 de novembre del 1982, estaria per davant de personalitats com la coneguda i respectada presidenta de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, que actualment té 40 anys tot i que ella va començar a governar als 37 anys, convertint-se en la dona més jove de la història en dirigir un estat independent. 

També més grans que Aragonès són el georgià Irakli Garibashvili, nascut al juny del mateix any, el carismàtic Nayib Bukele que governa el Salvador i que ara té 40 anys, tot i que va arribar a la cancelleria més jove que Aragonès. Amb 40 anys també governen estats Luvsannamsrain Oyun-Erdene a Mongòlia i a Qatar, Tamim bin Hamad Al Thani. El Top10 mundial, sense la presència d'Aragonès acabaria amb Irfaan Ali, que governa Guyana amb 41 anys.