L’OMS va advertir que el coronavirus circula més ràpid que les vacunes i va apel·lar a una major solidaritat internacional per accelerar la vacunació a tot el món i així erradicar la pandèmia. L’organisme va llançar aquest avís en el marc de la cimera del G7, les promeses del qual de fer arribar mil milions vacunes als països en desenvolupament considera insuficients.

«Ens calen més vacunes i més ràpid. Cada dia moren més de 10.000 persones», va destacar el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, que va al·ludir especialment als països en vies de desenvolupament, on el procés de vacunació amb prou feines s’ha iniciat. «Aquestes comunitats necessiten les vacunes i les necessiten ara, no l’any que ve», va insistir.

D’altra banda, l’últim recompte de la Universitat Johns Hopkins establia que més de 600.000 persones han perdut la vida als EUA per la COVID-19, però en tot cas la mitjana de casos dels últims 14 dies estava fins diumenge en 14.288, la xifra més baixa en més d’un any, mentre que els morts van ser 363, la menor des del març del 2020. Ara l’èmfasi de la vacunació recau en la població més jove, més reticent a rebre el vaccí.