França exigeix des d’avui mateix test de coronavirus (PCR o antígens) d’un màxim de 24 hores davant les 48 actuals als viatgers no vacunats procedents d’Espanya, Portugal, Països Baixos, Grècia i Xipre. El reforç de control, que afecta els turistes francesos a la Costa Brava, s’exigirà també a les persones que vinguin del Regne Unit.

Les mesures del país veí han entrat en vigor aquesta passada mitjanit, tal com va anunciar dissabte un comunicat de l’oficina del primer ministre, que les justifica pel repunt de casos de covid a nivell internacional i al territori francès degut a la variant delta.

D’altra banda, es redueix de 14 a 7 dies el període després de la segona dosis de la vacuna a partir del qual es podrà entrar al país sense prova de detecció (seran 28 dies en el cas de la vacuna monodosis Janssen o una sola dosis per a aquells que ja hagin passat el virus).

Grècia ha estat un dels altres països europeus en extremar les precaucions: el govern va imposar des d’ahir dissabte toc de queda a l’illa Miconos, un dels destins predilectes dels turistes estrangers, davant l’explosió de nous casos de coronavirus tan sols un mes després d’haver aixecat les restriccions nocturnes.

El vicepresident de Protecció ciutadana, Nikos Jardalías, va anunciar en un comunicat que a partir de dissabte està prohibit sortir al carrer entre la una i les sis de la matinada a l’illa de Miconos, i només són excepció els motius laborals o de salut. A més, també queda prohibit posar música als llocs públics de l’illa durant les 24 hores del dia.

La mesura serà vigent, de moment, fins el dia 26 d’aquest mes, tot i que no s’exclou que es pugui allargar ni tampoc que s’acabi imposant a altres illes veïnes, on també s’hi estan registran un augment considerable de casos.