França exigeix des d’ahir el passaport covid per anar a restaurants, bars, locals d’oci i culturals. Això implica que s’hagi d’acreditar que s’està vacunat, poder justificar que s’ha passat la malaltia o tenir un test negatiu realitzat durant les últimes 72 hores.

La mesura ha generat una gran controvèrsia. A Perpinyà, a la Catalunya del Nord, aquest dilluns la majoria dels clients dels establiments sabien que havien de mostrar el seu «passi» si es volien asseure en alguna de les terrasses, ja sigui a través del telèfon mòbil o bé en paper.

Malgrat el bon temps, moltes terrasses del centre de la ciutat estaven a mig gas i alguns dels seus propietaris admetien que la mesura els farà perdre clients. D’altres creuen que augmentaran les comandes per emportar o que propiciarà que molta gent opti per quedar-se a casa.

Entre els clients també hi ha diversitat d’opinions. Mentre que alguns creuen que el passaport és una mesura encertada que dona «certa» seguretat, d’altres admeten que, en part, es tracta d’una manera «encoberta» d’obligar la gent a vacunar-se.