L'empresa d'allotjaments turístics Airbnb ha anunciat que pagarà l'allotjament de 20.000 afganesos a tot el món. Així ho ha explicat el conseller delegat i cofundador de la companyia, Brian Chesky, en el seu compte de Twitter.

Chesky ha publicat que Airbnb assumirà les despeses d'allotjament des d'aquest mateix dimarts, cosa que no podria fer "sense la generositat dels seus hostes", als quals agraeix el seu suport.

No és la primera vegada que la companyia d'allotjaments ofereix un sostre a persones que viuen catàstrofes naturals o crisis humanitàries com la de l'Afganistan. Compta amb una fundació, Airbnb.org, que ha ajudat a trobar un allotjament a 75.000 persones des de 2012.

A més, durant els moments més durs de la pandèmia del coronavirus a tot el món, Airbnb va permetre als amfitrions oferir allotjament als professionals sanitaris i d'emergències que van encapçalar la lluita contra la pandèmia.

Com a organització independent sense ànim de lucre, Airbnb.org se centra en ajudar les persones a compartir allotjament i recursos en època de crisi.

Suport als refugiats

La companyia assegura que està treballant en estreta col·laboració amb Airbnb.org, ONG's i organitzacions que estan en el terreny per donar suport a les necessitats més urgents dels refugiats en aquests moments.

"El desplaçament i restabliment de refugiats afganesos als Estats Units i la resta del món és una de les crisis humanitàries més grans del nostre temps. Sentim la responsabilitat de fer un pas endavant", ha escrit Chesky en el seu compte.

El conseller delegat d'Airbnb confia que aquesta decisió "inspiri" a altres "líders" i sol·licita als interessats a oferir el seu allotjament que es posin en contacte amb la companyia per a posar en marxa l'operativa necessària per a aquest projecte humanitari.