Les persones evacuades per l'erupció del volcà de la Palma són al voltant de 6.000, després dels desallotjaments del divendres del nuclis de Tajuya, Tacande de Arriba i Tacande de Abajo, unes 160 persones que se sumen als que ja havien abandonat les seves llars des que el diumenge va començar la crisi volcànica, segons el recompte del Departament de Seguretat Nacional.

Aquests nous desallotjaments es van produir en la tarda del divendres, després que l'erupció en el volcà Cumbre Vieja entrés en fases més explosives, amb una major freqüència de les explosions i amb dues noves boques eruptives en el flanc actiu del con.

Es mantenen tres colades de lava actives i la principal, al nord té una altura de front màxim de 12 metres. La colada secundària té un front d'altura màxima de 10 metres i la tercera colada, que va sorgir el divendres a conseqüència de les noves boques eruptives, discorre pel sud, sobre l'anterior.

La lava flueix en direcció est-oest, presenta una longitud de 3.800 metres i es troba a 2.100 metres de la costa.

La sismicitat contínua en baixos nivells i és possible que les ones de pressió associades a aquesta activitat explosiva puguin generar danys en un radi de 3 quilòmetres, indica el Departament de Seguretat Nacional.

La columna de gasos aconsegueix fins als 5.000 metres d'altura segons el Volcanic Ash Advisory Centri (VAAC) de Tolosa i es constata arribada de cendres fines a la Gomera.