Irmgard Furchner, exsecretària d’un camp de concentració nazi de 96 anys, va ser detinguda ahir i posada a disposició judicial acusada de ser còmplice de més de 11.000 assassinats entre juny de 1943 i abril de 1945. L’arrest es va produir després que Furchner no es presentés davant la Cort d’Hamburg, on estava previst que s’iniciés ahir el seu judici.

El Tribunal Regional d’Itzehoe, al nord d’Alemanya, havia emès una ordre de crida i cerca contra la dona, després que abandonés el seu domicili amb destinació desconeguda, segons va informar la portaveu del tribunal. «Va agafar un taxi», va puntualitzar, abans d’explicar que l’anciana es va dirigir a una estació de metro en Norderstedt, als afores de la ciutat.

Tres hores després de l’inici previst de la vista, el tribunal seguia sense conèixer el seu parador, la qual cosa va provocar l’ajornament del judici. «Això demostra un increïble menyspreu per l’Estat de Dret i també pels supervivents», va dir el vicepresident del Comitè Internacional d’Auschwitz, Christoph Heubner.

Més de 50 periodistes i assistents, així com 12 representants dels 30 demandants, els advocats defensors i altres persones implicades en el judici esperaven a la sala de vistes instal·lada en una nau industrial.