El jutge reactiva la investigació sobre l’entramat societari de Villarejo

Vol aprofundir en la peça en què s’investiguen delictes d’organització criminal i blanqueig de capitals

Efe. Madrid

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha reactivat la part de la investigació centrada en la presumpta trama encapçalada per l’excomissari José Manuel Villarejo a través del seu entramat societari i ha ordenat a la policia identificar més encàrrecs particulars que li podrien haver efectuat.

El magistrat encarregat d’investigar les activitats de l’excomissari i la Fiscalia Anticorrupció volen aprofundir així en la peça principal de l’extens cas Tàndem, en què s’investiguen presumptes delictes d’organització criminal i blanqueig de capitals.

Es tracta d’una de les nombroses ramificacions del procediment, que discorre aliena al judici al qual se sotmet Villarejo aquests dies a l’Audiència Nacional, centrat en tres projectes concrets de presumpte espionatge.

A més d’indagar en altres possibles encàrrecs que van poder arribar a Cenyt, entramat empresarial de l’excomissari, el jutge vol escoltar els principals investigats: Villarejo; la seva dona, Gemma Alcalá; el seu fill José Manuel Villarejo Gil; i l’advocat Rafael Redondo, assenyalat com el seu soci, una condició que ell nega.

Tots ells estan sent jutjats a l’Audiència Nacional i, al marge del judici, hauran de comparèixer davant el jutge instructor el proper 28 de febrer.

El jutge ha pres aquesta decisió a petició de la Fiscalia Anticorrupció, que va reclamar, a més, amb l’objectiu de «completar la instrucció» d’aquesta peça, escoltar la versió dels treballadors del grup Cenyt, a qui el magistrat emplaçarà més endavant en qualitat de testimonis.

També accedeix el jutge a demanar una segona ampliació de la comissió rogatòria que ja es va dirigir a la República Dominicana per «reconstruir completament el moviment dels fons rebuts d’alguns dels clients més importants contractants del Grup Cenyt, i esbrinar el patrimoni acumulat a l’exterior pels membres de l’organització criminal vinculats al mateix. La investigació d’aquesta peça està centrada a determinar el «concret rol» dels membres de la trama en «el desenvolupament de la continuada activitat delictiva» de Cenyt.