El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha reactivat la part de la investigació centrada en la presumpta trama encapçalada per l’excomissari José Manuel Villarejo a través del seu entramat societari i ha ordenat a la policia identificar més encàrrecs particulars que li podrien haver efectuat.

El magistrat encarregat d’investigar les activitats de l’excomissari i la Fiscalia Anticorrupció volen aprofundir així en la peça principal de l’extens cas Tàndem, en què s’investiguen presumptes delictes d’organització criminal i blanqueig de capitals.

Es tracta d’una de les nombroses ramificacions del procediment, que discorre aliena al judici al qual se sotmet Villarejo aquests dies a l’Audiència Nacional, centrat en tres projectes concrets de presumpte espionatge.

A més d’indagar en altres possibles encàrrecs que van poder arribar a Cenyt, entramat empresarial de l’excomissari, el jutge vol escoltar els principals investigats: Villarejo; la seva dona, Gemma Alcalá; el seu fill José Manuel Villarejo Gil; i l’advocat Rafael Redondo, assenyalat com el seu soci, una condició que ell nega.

Tots ells estan sent jutjats a l’Audiència Nacional i, al marge del judici, hauran de comparèixer davant el jutge instructor el proper 28 de febrer.

El jutge ha pres aquesta decisió a petició de la Fiscalia Anticorrupció, que va reclamar, a més, amb l’objectiu de «completar la instrucció» d’aquesta peça, escoltar la versió dels treballadors del grup Cenyt, a qui el magistrat emplaçarà més endavant en qualitat de testimonis.

També accedeix el jutge a demanar una segona ampliació de la comissió rogatòria que ja es va dirigir a la República Dominicana per «reconstruir completament el moviment dels fons rebuts d’alguns dels clients més importants contractants del Grup Cenyt, i esbrinar el patrimoni acumulat a l’exterior pels membres de l’organització criminal vinculats al mateix. La investigació d’aquesta peça està centrada a determinar el «concret rol» dels membres de la trama en «el desenvolupament de la continuada activitat delictiva» de Cenyt.