Set detinguts i 30 agents ferits en la segona nit d'aldarulls al voltant de la seu del PSOE a Madrid

La policia carrega contra manifestants que han intentat trencar el cordó policial

Sis detinguts i 30 agents ferits en la segona nit d'aldarulls al voltant de la seu del PSOE a Madrid

ACN

ACN

La segona nit d'aldarulls al voltant de la seu del PSOE a Madrid ha acabat amb un balanç de set persones detingudes. Segons fonts del ministeri d'Interior, es tracta de cinc homes i una dona d'entre 19 i 44 anys, y un menor d'edat de 17 anys. A banda, 30 agents de la Policia Nacional han resultat ferits de diversa consideració.  La policia ha carregat contra els manifestants que des de les set de la tarda es concentraven al carrer Ferraz per protestar per les negociacions dels socialistes amb l'independentisme català per a una llei d'amnistia. La seu estava blindada per la policia, però cap a les deu de la nit la tensió que s'havia anat acumulant al llarg de la concentració ha esclatat i hi ha hagut llançament d'objectes i un intent de trencar el cordó policial, que ha estat contrarestat amb les càrregues dels agents, llançament de pilotes de goma i gasos lacrimògens. 7.000 persones han format part de la concentració.

La manifestació d'ahir, que va congregar uns 3.800 manifestants, va acabar amb tres detinguts. Avui, un contundent desplegament policial ha evitat que els manifestats anessin més enllà de les tanques col·locades per les autoritats per contenir la convocatòria fins a les deu de la nit, però en aquest punt l'intent de trencar el cordó ha provocat la reacció de la policia.

Concretament, els concentrats davant la línia policial, molts dels quals encaputxats i de perfil ultra, han començat a llançar objectes i algun petard als agents. Acte seguit la policial ha començat a disparar salves d'avís i alguns furgons s'han mogut en cercles pel carrer Marqués de Urquijo. L'escalada de la tensió ha provocat algunes carreres i les poques persones que quedaven a la concentració han marxat.

Després de dues càrregues i del llançament de pilotes de goma i gasos lacrimògens els agents han aconseguit dissoldre almenys part de la concentració i recuperar el control de la situació. Tot i que la situació s’ha restablert a Ferraz, les carreres s'han dispersat per tot el barri, amb petits grups de joves movent contenidors i llançant ampolles.

Cap a tres quarts d'onze de la nit els voltants de la seu del PSOE mostraven un escenari de sirenes policials i ambulàncies atenent ferits. Al terra s'acumulaven ampolles trencades, restes de petards i part del mobiliari urbà utilitzant durant la batalla campal en un ambient carregat d'olor a cervesa.