Alerten de la presència de plàstics en croquetes congelades de Bonpreu, Eroski i Altesa

Han estat distribuïdes per tota Espanya, inclosa Catalunya

Unes croquetes, en una imatge d'arxiu.

Unes croquetes, en una imatge d'arxiu. / Freepik

Europa Press

Europa Press

El Departament de Salut del govern basc ha alertat de la possible presència de fragments de plàstic en croquetes de bolets congelades de les marques Bonpreu, Altesa i Eroski, distribuïdes per tota Espanya, inclosa Catalunya. Es recomana als qui tinguin en el seu domicili aquests productes s'abstinguin de consumir-los mentre que l'empresa fabricadora està procedint a la retirada del producte del mercat.

Segons la informació disponible, els productes han estat distribuïts a Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, La Rioja, Madrid i País Basc.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

El primer dels productes en els quals s'ha detectat la possible presència de fragments de plàstic correspon a la bossa de 350 grams de 'Croquetes de ceps' de Bonpreu; lots: 40111 (data de consum preferent dec-25), 31122 (data de consum preferent oct-25) i 40124 (data de consum preferent dec-25). El segon producte són les croquetes de bolets boletus edulis d'Altesa; lot: 31108 (data de consum preferent: abril-25) i l'últim serien les croquetes de boletus edulis d'Eroski; Lots: 30610 (data de consum preferent nov-24) i 31122 (data de consum preferent abril-25).