Mor assassinat a Etiòpia el fotògraf i guia de viatges Toni Espadas

La víctima acompanyava un equip de gravació d'un mitjà quan va patir "un complex incident"

Toni Espadas, en una imatge d'arxiu.

Toni Espadas, en una imatge d'arxiu. / @toniespadas

ACN

ACN

El fotògraf i guia de viatges sabadellenc Toni Espadas ha mort assassinat a Etiòpia mentre col·laborava en l'elaboració del programa televisiu 'Socios por el mundo' per al mitjà de Xile 'Canal 13', segons han confirmat a l'ACN fonts del Departament d'Acció Exterior. El Departament ha rebut la confirmació del Ministeri d'Assumptes Exteriors i ara ambdues administracions miren d'aclarir els detalls de succés. El Departament s'ha posat a disposició de la família. El canal sud-americà 'Canal 13' ha informat del succés en un comunicat difós al seu web en què explica que Espadas ha estat víctima "d'un complex incident" mentre gravava al país africà.

Captura de pantalla del web de 'Canal 13' on s'informa de la mort del fotògraf i guia turístic Toni Espadas.

Captura de pantalla del web de 'Canal 13' on s'informa de la mort del fotògraf i guia turístic Toni Espadas. / ACN

La resta de l'equip del programa, realitzat per la productora MkZeta, està en bones condicions de salut. S'estan fent els tràmits necessaris perquè puguin sortir d'Etiòpia i tornar a Xile. Espadas va ser el fundador de l'agència de viatges amb seu a Sabadell Rift Valley Expeditions i era expert en l'Àfrica.

A la pàgina web de l'agència es destaca l'experiència africana d'Espadas, amb més de 25 anys al continent. També se'l definia com a apassionat de la fotografia antropològica i expert conductor de tot terreny, i se'n destacava l'experiència dilatada en l'organització de viatges pel continent.