Per motius laborals tinc uns horaris complicats. Arribo a casa molt tard a la nit i solo sopar cap a les 23:30 h. Poc després vaig a dormir perquè m'haig de llevar molt aviat (cap a les 7). Algun consell per als sopars i tenir millors digestions de nit?

No és aconsellable sopar tant tard, per qüestió de que els processos digestius poden interferir a la conciliació de la son, i en tenir un descans de qualitat. Acumular cansament, d'un dia a l'altre, no és bo fisiològicament. Pel cos és un estrés psicològic.

El meu consell: donat que cal (o caldria) fer descansos al llarg de la jornada laboral, sigui en torn seguit o partit, de matí, tarda o nit (indistintament), caldria organitzar descansos pel mig per a poder fer ingestes vàries d'aliments. En funció de l'horari es poden organitzar 2-4 paredes (i més sí és de 08.00/09.00 a 22.00/23.30 h), de manera que es facin 2 parades de mínim 30 minuts, per poder dinar i sopar. I unes altres 2, de mínim 10 a 15 minuts, per a poder fer alguna menja d'entre-hores. Si ens trobem davant poques parades molt llargues dins torn, i res al mig, llavors l'horari laboral està mal organitzat, en allò referit al descans. I no només a nivell mental. Perquè les parades no serien només per a menjar, serien per a desconnectar mentalment, una mica, per a poder rendir més posteriorment.

Per tant, per començar, caldria organitzar l'horari. I crear una nova pausa, entre les 20.00 i les 21.30 h (quan es cregui millor), de 30 minuts com a mínim de durada, per a poder sopar, emportar-se'n un tupper a la feina. A l'igual que si cal també per a dinar, i evitar anar a menjar al restaurant o a base de compra improvisada de plats preparats.

D'aquesta manera, s'arribaria a casa amb la digestió del sopar feta, i llestos per a poder descansar molt millor, i més hores (de 00.00 a 07.00 h, com a mínim).