El cas Calleescriu una nova pàgina. Una més, en el best-seller que s'iniciava fa gairebé un mes, quan Antonio Calle era confirmat com a nou futbolista del Girona. No fa ni 30 dies d'aquell moment, però el jugador ha estat en boca de tothom des d'ençà; protagonista d'un afer que, de moment, li ha impedit debutar amb la samarreta blanc-i-vermella a l'espera de bones notícies que, de moment, encara no arriben. Denegada la tramitació de la seva fitxa per la Lliga de Futbol Professional (LFP), el club mirava de presentar un recurs al Consell Superior d'Esports (CSD). Finalment, les intencions semblen haver canviat de rumb.

El Girona vol netejar un cas d'allò més enteranyinat. Amb mil i un dubtes entorn de la sortida de Calle del Nàstic, la data en la qual el futbolista era donat de baixa o l'hora en la qual es tancava el fitxatge, el club confia a començar de zero per arreglar, d'una vegada per totes, un afer que s'està allargant més del compte. Així mateix, ja es treballa per tornar a presentar tota la documentació necessària de nou a la LFP perquè la Lliga, un cop validi que el futbolista està a l'atur, pugui tramitar la seva fitxa com a nou jugador gironí.

Res d'un recurs. L'opció CSD ha quedat aparcada a favor d'un nou tret de sortida. S'ha descartat aquesta opció per solucionar, d'aquesta altra manera, qualsevol dubte entorn de la data de rescisió de Calle amb el Nàstic i qualsevol problemàtica en relació amb la seva baixa. "S'ha de polir tota la documentació", confirmava ahir a Diari de Girona el president, Josep Gusó, que subratllava que "els serveis jurídics ja treballen perquè això sigui possible".

No van ser les úniques paraules del mandatari blanc-i-vermell que ahir donava als mitjans de comunicació. En una entrevista concedida a l'emissora Ona FM, Gusó repassava diversos aspectes entorn de l'actualitat del Girona. Un d'aquests, la recent conversió en Societat Anònima Esportiva (SAE), va ser abordat pel president, que reconeixia que en la propera junta d'accionistes podria presentar-se com a president: "Una de les candidatures que poden tirar endavant per dirigir el Girona estaria formada per membres de l'actual junta. Jo podria ser un dels candidats per presidir-la, però també cal tenir en compte qui més es presentarà".

Igualment, parlava de la composició de l'accionariat actual: "Es permet més d'una fórmula matemàtica segons com ha quedat configurada la societat", assegurava, donant a entendre que no controla la majoria de les accions que van sortir a la venda.

En la vessant esportiva, Gusó reconeixia haver configurat "una de les millors plantilles de tota la història del Girona", alhora que es mantenia ferm en la seva voluntat de "fer el salt a Primera Divisió en els propers anys".

A banda, va assegurar que les relacions del club amb les institucions són "bones", però que demana "el mateix per a tothom. Ni més ni menys. Només cal arribar a parlar les coses i tancar acords".