Atilio Vázquez, argentí que fa més de vint anys que viu a Banyoles, i la seva parella, la també argentina Cristina Tápia, varen participar ahir en diferents proves de la Copa del Món de Veterans de piragüisme. La nota curiosa és que Vázquez ho va fer defensant els colors de la delegació argentina i Tápia els d'Espanya. Ell va quedar en la desena posició en la categòria màsters 50-54; mentre que la seva companya va fregar la medalla: quarta posició en 45-49. "És una llàstima finalitzar al quart lloc i més quan el tercer ha quedat tan a prop" es lamentava Tàpia. La canadenca Aurora Bohm es va imposar en aquesta categoria. El tercer palista del CN Banyoles que va participar ahir en la primera jornada va ser Joan Carles Vidal Collell en màsters 30. El banyolí va finalitzar en la dissetena posició en una cursa guanyada a l'sprint per l'australià Michael Leverett seguit de l'asturià Andrés Cangas.

En total, els palistes espanyols van guanyar 14 medalles en aquesta primera jornada de la Copa del Món de Veterans. Avui acabarà aquesta competició i demà començarà el mundial de marató.

Tot i les bones sensacions amb què va acabar la jornada de sortida, aquesta va estar marcarda per la forta boira que hi havia al voltant de l'Estany de Banyoles a primera hora. Les proves es van haver d'ajornar durant dues hores perquè no es dissipava. Sobre les onze va començar a desaparèixer i més de 300 piragüistes veterans van prendre la sortida en intervals de 5 minuts depenent de la categoria.

La dinàmica de les proves de marató consisteix en cobrir una distància que, pels veterans, varia en funció de la seva edat, de 17'4 a 21'5 kilòmetres. El punt fort són els portejos. La distància no es cobreix en línia sinó que es munta un circuit i es realitzen les voltes corresponent amb els seus respectius portejos. Un cop la boira va desparèixer el sol i la calor van apretar molt fort, circumstància que va acabar provocant l'abandonament de molts dels veterans.

0ptimisme espanyol

A dos dies del començament del mundial de piragüisme de marató, el seleccionador espanyol Juan Carlos Martínez, es va mostrar molt optimista tot i l'absència d'Emilio Merchan. "Espanya té un equip molt competitiu", va ?subratllar Martínez que ahir al matí va visitar l'escenari de la competició, la seva "magnífica impressió" per un circuit del qual ha destacat l'aposta que l'organització ha ?realitzat per afavorir " l'espectacularitat" de les regates. Una d'aquestes esperances de medalla amb que compta Martínez és el k-2 que formen el banyolí Albert Corominas i el palista de Palència Jorge ?Alonso.

Els campions del món en la modalitat K2 a Crestuma l'any passat, Álvaro Fernández Fiuza i Emilio Merchán, a més del director tècnic de la Federació Catalana de Piragüisme, Josechu Roel, varen explicar els detalls de la planificació de l'entrenament en un esportista d'elit.