Pilota d'Or el 2009, Bota d'Or europeu el 2010 i novament Pilota d'Or ara. L'argentí Leo Messi (Rosario, 1987), s'ha tornat a convertir en el millor futbolista del món en un 2010 en el qual va sumar nous registres al seu extraordinari repertori futbolístic. La cara de sorpresa de Messi en conèixer de boca de Pep Guardiola que ell era el guanyador del trofeu al millor jugador mundial de l'any resumeix la poca fe que tenia l'argentí en les seves possibilitats, després que totes les travesses apostessin per Xavi Hernández i Andrés Iniesta.

Però, llevat del Mundial, la temporada de Messi va ser excepcional. 62 gols marcats en 67 partits disputats durant l'any, l'argentí es va convertir en el futbolista més determinant, en la peça angular d'un Barça que ahir va pujar al cim amb el triomf del de Rosario i el podi de Xavi i d'Iniesta.

Però sobretot, Leo Messi és el més jove a guanyar dos títols de Pilota d'Or. L'últim que va aconseguir guanyar dos anys seguits el trofeu va ser Marco van Basten (1988-89), el primer amb 24 anys; Michel Platini va aconseguir-ne tres d'una tacada (1983-84-85), però el seu primer triomf va arribar amb 28 anys. L'alemany Karl-Heinz Rummenigge va conquistar-ne dos (1980-81) i la seva primera Pilota d'Or se la va endur amb 25 anys, Kevin Keegan va alçar el seu primer guardó amb 27 anys, i Johan Cruyff, qui va conquistar tres títols de millor jugador del món, tenia 24 anys quan va endur-se el primer.

Però Leo Messi, que el 24 de juny complirà 24 anys, ja té dues Pilotes d'Or a casa seva. L'argentí és un tipus acostumat a batre rècords, no només de precocitat. Va ser el protagonista del Barça de les sis Copes, del títol de la lliga de la temporada passada, però ha après a jugar d'una manera diferent i es reinventa contínuament.

Desplaçat de la banda, la seva posició natural durant unes quantes temporades, i ara en una nova posició com a davanter amb plena llibertat, l'argentí creix partit a partit i el seu repertori no té fi.