Palència no serà un rival de bon record per a Ricard Casas i els seus jugadors aquesta temporada. Si en el partit de la primera volta els castellans van guanyar a Fontajau deixant en evidència la defensa gironina (96-100) ahir el Palència va tornar a aprofitar una baixada de la resposta física gironina per castigar els de Casas durant quaranta minuts sense que, en cap moment, es veiés la més mínima opció de victòria visitant. Un cop més es va demostrar que jugar més d'un partit a la setmana colpeja amb molta duresa una plantilla curta com la del Girona. Al final 85-61, però és que l'equip de Natxo Lezcano ja guanyava de vint punts abans del descans (45-25) un Girona que, a banda dels punts d'Ordín al principi del primer i del tercer quart i de l'orgull de Pep Ortega, va fer poc més davant la fortalesa física de Moss, Frost, Ronald Clark i companyia d'un Palència dirigit pel base gironí Enric Garrido.

El primers minuts del Girona, guanyant 7-12 i amb Ordín veient gran la cistella, no van tenir continuïtat a mesura que Lezcano va fer jugar el seu equip més per dins. Moss, Frost i, sortint des de la banqueta, Ronald Clark van buscar tirs prop de la cistella i van carregar fort al rebot contra un equip que aviat va notar que no anava sobrat de forces. L'aler nord-americà del Palència va irrompre en el partit per jugar-se molts tirs i va ser un dels factors que porten a entendre els 24 punts que ja havia encaixat el Girona al final del primer quart. Alguns ja recordaven el partit de la primera volta. Al Palència no li va caldre anar a un partit de tants punts, perquè el Girona, un cop assecat Ordín, ja no trobava més solucions ofensives. El joc interior dels castellans, on es va afegir una altra peça de banqueta (Olmos), condicionava massa l'atac gironí, que ni controlava amb prou seguretat el rebot defensiu per poder córrer ni tenia cap presència dins la zona en atac estàtic. Moss ja havia agafat nou rebots abans del descans i, en bona part gràcies a ell, el seu equip ja havia arribat a una diferència de 20 punts (45-25) abans de la finalització del segon quart. L'intent de reacció gironí a l'inici del tercer quart, 0-6 amb quatre punts d'Ortín i dos de Canals, no va tenir continuïtat amb un partit que ben aviat va semblar que seria dífcilment remuntable per part visitant. Al final 24 punts de diferència a favor del Palència i la constació que el Girona necessita recuperar bé per poder plantar cara diumenge contra el Clínicas Rincón. Un altre cop només tres dies entre partit i partit.