El pilot italià Marco Simoncelli (Honda) va admetre ahir que va cometre un error en la maniobra que va provocar la caiguda del català Dani Pedrosa (Honda) en el gran premi de Le Mans, i també va entendre el càstig que se li va aplicar, un pas pel carrer de garatges i la pèrdua de la posició. Simoncelli correrà aquest cap de setmana a Montmeló, no ha estat sancionat, però es trobarà amb un ambient molt enrarit, i ahir ja se'l va veure pel paddock acompanyat de dos Mossos d'Esquadra per evitar qualsevol incident.

Simoncelli va mantenir ahir a la tarda una entrevista amb el director de carrera, Paul Butler, conversa que no va durar més de deu minuts al circuit de Montmeló, on se li va informar de per què a Le Mans se'l va fer passar pel carrer de garatges quan en un avançament en un revolt, Pedrosa se'n va anar a terra i es va trencar la clavícula.

Després el pilot va atendre els mitjans, als quals va reconèixer que el seu equip havia sol·licitat protecció a la policia per prevenir qualsevol incident. Dos mossos d'esquadra, vestits amb l'equipació de l'equip italià, vigilen la seguretat de Simoncelli des que va aterrar a Barcelona. L'italià va admetre que va cometre un error, i també va acceptar la sanció en la passada carrera. "Vaig cometre un error, però des del meu punt de vista no havia de ser penalitzat", va assenyalar. "Ja no vull més polèmica i només penso en el futur. Només és un incident de carrera", va assenyalar l'italià.