La selecció espanyola va regalar anit un altre homenatge al futbol amb la seva contundent victòria (0-4) sobre els Estats Units, l'equip que va privar la 'roja' de jugar la final de la Copa Confederacions l'estiu de 2009. Els de Vicente del Bosque van abusar de l'equip nord-americà de la mà d'un genial David Silva, inspirat i brillant en els últims metres.

Després de les males experiències en altres partits amistosos (l'Argentina i Portugal), la vigent campiona del món 'només' ha hagut d'aplicar el seu estil per lligar de mans els nord-americans, desesperats per no tenir la pilota.

Silva va ser el geni que va canalitzar el joc espanyol. El canari, que va recordar la seva millor versió amb la samarreta estatal -la que va oferir en l'Eurocopa de 2008- va impartir càtedra des del costat esquerre, prop de l'àrea local, per donar l'última passada, la decisiva, que bé va aprofitar Cazorla dues vegades.

El menut jugador del Vila-real va marcar el primer i el tercer gols. Entre mitges, Negredo havia marcat el segon, a la mitja hora de partit. El davanter sevillista, afamat per demostrar que el seu lloc és dins de l'equip de Del Bosque, va definir una excel·lent passada de Xabi Alonso. Per la seva part, Fernando Torres va completar la golejada.