La selecció catalana que dirigeix l'holandès Johan Cruyff es va quedar ahir sense victòria en empatar sense gols (0-0) contra Tunísia, que va oposar més resistència de la prevista en un partit de festa i de reivindicació catalana. Més de 36.000 espectadors varen pujar fins a l'estadi olímpic Lluís Companys però Catalunya, amb majoria de jugadors del Barça i l'Espanyol, no va poder marcar cap gol.

Els de Cruyff no varen jugar un dels seus millors partits, malgrat que presentaven un dels millors equips de sempre a les seves files, i es va topar una i una altra vegada contra la fèrria defensa tunisiana. Els magribins no es varen atemorir per l'onze inicial que va alinear l'holandès, amb cinc campions del món, i varen gaudir de les primeres ocasions del partit, però Valdés va respondre bé davant les aproximacions visitants.

La selecció es va activar gràcies a les ganes de Bojan Krkic. El jugador de la Roma va despertar el públic en la freda nit a Montjuïc amb un xut amb la dreta des de fora de l'àrea que va impactar al pal (m.12) del porter rival. A partir d'aquí, Catalunya es va apodrar del ritme del partit, si bé el centre del camp blaugrana (Cesc, Xavi i Busquets) no va acabar de connectar amb la davantera, formada per Bojan, Coro i Sergio García.

Piqué, que no va saber culminar una acció dins de l'àrea petita després d'una bona internada per la banda dreta del jugador del Nàstic de Tarragona Juste, i Sergio García a l'últim minut de la primera part, en no aprofitar un mà a mà amb Mathlouti, varen gaudir de les millors oportunitats catalanes, però no varen tenir premi.

Al descans es va arribar amb el marcador inicial i la sensació que el potencial de Catalunya era superior al mostrat fins en els primers 45 minuts. Cruyff va donar l'alternativa a un equip totalment nou i jove i, ben aviat, Cuenca va tenir la primera ocasió clara, però el gol va seguir resistint-se. Bojan, el més actiu en atac, va tornar a trobar-se amb Mathlouthi (m.62), i els més de 35.000 espectadors a Montjuïc començaven a impacientar-se perquè el gol no arribava.

Malgrat les baixes temperatures i el poc ritme de partit -interromput pels canvis de Tunísia- la grada no es va acovardir en una jornada de reivindicació per als assistents que es varen desplaçar a Montjuïc, i no varen parar d'animar. L'última oportunitat va ser per a l'espanyolista Álvaro Vázquez, però una vegada més els catalans no varen trobar porta.