D'Edu a Edu. Canvi de cromos i tota una temporada per endavant per mirar de salvar el Palamós. Destituït Edu Urdiales pels nefastos resultats d'aquesta arrencada de curs, la directiva del degà ha apostat per un vell conegut de la casa. Es tracta d'Edu Vílchez, qui ja va defensar els colors groc i blau a la Segona Divisió A i que també va asseure's a la banqueta del Nou Estadi fins fa pocs mesos. El substitut la passada campanya de Bertu Fernández i un dels artífexs del tercer lloc i el posterior ascens de Primera Catalana a Tercera és l'home escollit per fer-se càrrec de la primera plantilla palamosina, enfonsada a la classificació i necessitada d'un revulsiu per mirar d'aixecar el vol.

El fins ara segon entrenador del Palafrugell, una "persona carismàtica" segons el president Miquel Aguilar, encetarà així la seva segona etapa en dues temporades al capdavant del Palamós després de no arribar aquest passat estiu a una entesa econòmica per seguir al càrrec. Ho fa amb ganes i il·lusió ja que arriba al seu "lloc predilecte" amb "tota la il·lusió del món". El Maestro, com se'l coneix, considera que cal "guanyar partits immediatament" i que al vestidor hi manquen peces: "Veig una plantilla curta d'efectius. No podem estar pendents i preocupats de possibles lesions i sancions". Vílchez, que va marxar a l'estiu després de no posar-se d'acord amb la directiva, reconeixia que ara la situació "particular i laboral ha canviat", ja que fa uns mesos "els esdeveniments es van precipitar fins a no arribar a cap acord".

I si Edu Vílchez està feliç amb el seu nomenament, Edu Urdiales marxa del Palamós d'allò més decebut. No només pels resultats, sinó perquè creu que no se li ha donat prou marge de maniobra. "Les pressions que ha tingut el president han pesat més que no pas la seva confiança cap a mi. Marxem, jo i el meu cos tècnic, dolguts perquè no hem fet tot el que volíem. Però en el futbol manen els resultats i entenem que calia un revulsiu. També marxem com els dolents de la pel·lícula però tota la culpa no és nostra. Es va fer un equip de Primera Catalana i de sobre ens vam trobar a Tercera; ens va faltar saber reaccionar".

De destitució en destitució

Si d'alguna cosa s'ha caracteritzat el Palamós aquestes últimes temporades és per la manca d'estabilitat que ha viscut la seva banqueta. I és que Edu Urdiales, acomiadat després de l'última derrota, segueix les passes de Jordi Condom, Ramon Monràs i Bertu Fernández, els quatre tècnics de les últimes quatre temporades. Demostra això la dificultat dels entrenadors palamosins de mantenir el càrrec en una banqueta que s'ha guanyat a pols l'adjectiu de calenta.

La banqueta i també el vestidor. Sobretot aquest any, ja que des que va començar la pretemporada fins ara, a finals del mes d'octubre, la directiva ha donat fins a set baixes per intentar redreçar la nau intentant que aquesta no s'enfonsi. Ferran Nierga va veure'ls obligat a marxar per poder fitxar Batanero; Chema, incorporat a l'estiu, va deixar l'equip per motius laborals; Óscar Almendros, Narcís Barrera, Sergi Romero i Gerard Muñoz van ser acomiadats per reestructurar la plantilla; i l'últim a caure ha estat el tècnic Edu Urdiales.