"Les lesions. Les maleïdes lesions..." Sovint, Rubi deu donar mil voltes al cap a tot plegat. Deu rumiar encara amb l'ensopegada amb el Xerez. "Què hauria passat si...?", es deu preguntar. Però si alguna cosa de ben segur que ha molestat el tècnic en aquest tram tan important de temporada, això no pot ser altra cosa que les lesions. La infermeria de Montilivi, intermitent durant la primera volta, no ha fet més que anar rebent inquilins des que va iniciar-se el segon tram de calendari. L'overbooking s'ha accentuat en aquests darrers partits, deixant en ocasions el vestidor en quadre i obligant el cos tècnic a fer autèntics malabarismes per quadrar una convocatòria. Les peces importants no s'han escapat d'aquesta plaga i la majoria, per molt o per poc, s'ha vist obligada a descansar. Fins i tot Jandro, un futbolista que mai s'havia lesionat, ha patit els mals d'una campanya ?exitosa però alhora exigent. Per tant, les bones noves en forma de recuperació són més que benvingudes al vestidor.

Rubi les té totes per estar d'enhorabona. Dos dels futbolistes titulars, el mateix Jandro i també David Garcia, semblen plenament recuperats de les seves respectives lesions. No només completaven ahir gran part de l'entrenament al mateix ritme dels seus companys, sinó que tots dos coincidien a definir com a "molt bones" les seves sensacions, i es veuen amb molts números d'arribar a temps per enfrontar-se diumenge a l'Almeria en una cita crucial per als gironins.

Una ruptura fibril·lar a la cuixa dreta ha estat la culpable que Jandro Castro faci setmanes que es mossega les ungles. Mai s'havia lesionat i ara que li ha arribat el torn, s'ha quedat fora de combat més d'un mes. Per tant, en la seva setena setmana de recuperació, entrenar amb total normalitat ha estat una gran notícia per al de Mieres, qui ahir admetia sentir-se "molt millor", sense cap mena de "dolor" en el colpeig com ara fa uns dies. "La setmana passada també vaig començar bé i vaig acabar malament, així que encara no m'atreveixo a dir res... Però les sensacions són positives, no sento molèsties i espero estar al màxim el cap de setmana", valorava el migcampista, qui reconeixia tenir "moltes ganes" de reaparèixer, sobretot per "donar un cop de mà" a l'equip ara que es troba en un tram "molt important" de la temporada.

Admetia l'asturià que "físicament puc trobar a faltar una mica el ritme", encara que es veia capaç de, fins i tot, sortir d'inici si Rubi ho veia oportú: "Menys xutar, porto un mes i escaig que estic fent de tot. Tant de bo pugui tornar i ajudar. És un partit clau en el qual ens juguem molt", valorava.

El positivisme de Jandro i els seus bons auguris s'encomanaven també a David Garcia, lesionat al camp del Vila-real fa una setmana i mitja, però amb veritables opcions de reaparèixer aquesta jornada. El manresà es va entrenar ahir amb el grup i sembla que la seva dolència és cosa del passat. "Noto algunes molèsties però és normal. Queden encara dies per diumenge i em veig amb opcions d'arribar". El lateral va patir una punxada al Madrigal en una acció que va costar al Girona un gol en contra; una jugada que David Garcia té encara gravada al cap. "M'ha passat molts cops pel cap. Era una pilota llarga a la qual podia arribar amb facilitat, però una punxada em va jugar en contra i se'm va avançar el contrari. Ara, però, ja no s'hi pot fer res", va admetre.

El defensa, a part de definir el proper duel com "una final", va reconèixer que té "moltes ganes de tornar a jugar" un partit i que, si els gironins volen tenir opcions de guanyar diumenge, han d'evitar els "gols tontos" que han rebut en les últimes jornades. "Serà difícil, però hem de guanyar sigui com sigui", va sentenciar.

Confiança amb el Barça B

Al camp de l'Almeria, o caixa o faixa. Puntuar o res. Les opcions d'ascens directe desapareixeran per al Girona si no guanya diumenge. Ho sap el vestidor, que prefereix primer "fer els deures" abans que mirar cap a un altre lloc. Però els jugadors, tots plegats, són conscients que perquè la jornada sigui rodona no només l'han de tancar amb algun punt al sarró. Necessiten un favor del Barça B, que s'enfronta al Vila-real al Miniestadi. I hi confien. Van veure's les cares amb el filial blaugrana diumenge passat i van patir de valent la qualitat del que defineixen com "un gran equip", una plantilla "capacitada" per empatar o fins i tot superar els de La Plana, cosa que ho deixaria tot obert per a l'última jornada. "El Barça B és un equip molt complicat i a casa està fort. Esperem que no falli i pot guanyar perfectament el Vila-real si li surt un bon partit", assegurava Jandro. "Nosaltres hem de guanyar, això és el més important. Llavors esperarem que el Vila-real no tregui els tres punts del Miniestadi. Tan de bo això passi i ens ho juguem tot contra el Castella en la darrera jornada", desitjava David Garcia.