Tres derrotes en els quatre darrers partits han deixat el Girona sense opcions de pujar directament a Primera en l'última jornada. La dolorosa desfeta a Almeria de diumenge (2-1) va acabar amb la primera part del somni dels jugadors i els aficionats gironins. El penal no xiulat a Acuña i la lesió del paraguaià va acabar amb les esperances de sumar el triomf al Juegos del Mediterráneo i, d'aquesta manera, Vila-real i Almeria es disputaran l'ascens directe dissabte. Castellonencs i andalusos han estat els més regulars les darreres vuit jornades i això els ha permès arribar al final amb opcions per adjudicar-se l'últim bitllet per pujar directament. L'altre ja se'l va assegurar l'Elx durant tota la Lliga ja que el coixí de punts era tan important que als il·licitans no els ha afectat la pèrdua de pistonada aquests últims 8 partits, en els quals només han sumat 10 punts. Dels equips implicats en la lluita per l'ascens, el Vila-real és qui més n'ha sumat (17) seguit de ben a prop per l'Almeria (16) i la gran revelació d'aquest tram final de Lliga, el P0nferradina (16). Els 13 punts que ha sumat el Girona no són un registre del tot baix però han acabat sent insuficients per arribar amb vida al final.

Als de Rubi, els ha mancat una victòria per estar al nivell de Vila-real i Almeria; tres punts amb els quals molts comptaven el dia del Xerez a Montilivi (2-4). Abans de disputar aquella jornada 38, el Girona gaudia d'un avantatge de 5 punts respecte al Vila-real i l'Almeria. Aquella derrota i els 3 punts de 12 possibles sumats pels gironins han esvaït les il·lusions de lluitar per ascendir directament a Primera. El Girona va derrotar el Barça B (1-0) però va perdre precisament contra els dos rivals que l'han acabat superant en la classificació, Vila-real (4-1) i Almeria (2-1). Els de Marcelino i els de Gracia han estat els més regulars aquest final de campanya, sobretot en les últimes jornades, en les quals, el Vila-real ha encadenat 4 victòries seguides i l'Almeria, 5. Uns registres que demostren el potencial d'ambdós equips i que confirmen que qui arriba en més bona forma a les jornades decisives s'acaba enduent el premi.

El Girona ha fallat en aquests partits clau però ni molt menys ha dit adéu a les opcions d'ascens. La carta play-off és il·lusionant i la plantilla de Rubi està del tot mentalitzada a aconseguir l'ascens per aquesta via. El Girona acabarà quart a la classificació passi el que passi i això fa que encari el partit contra el Castella de dissabte amb tota la tranquil·litat del món. ?Menys calma tenen els possibles rivals dels gironins a la promoció, Alcorcón, Las Palmas i Ponferradina, ja que cap dels tres té garantida la seva presència a la fase d'ascens. Els que més bé ho tenen són madrilenys i canaris però els del Bierzo no han dit la darrera paraula. I és que el Ponferradina és l'únic equip imbatut dels 7 primers en les últimes 8 jornades. Els de Claudio Barragán han arribat molt forts a la fase decisiva, en la qual han sumat els mateixos punts que l'Almeria (16 de 24). Això sí, l'empat de diumenge contra el Racing els podria penalitzar deixant-los fora de la promoció. Aquest empat combinat amb la victòria del Las Palmas contra el Numància (2-1) va tornar els canaris al play-off. Els de Sergio Lobera han estat irregulars (12 punts) i això fa que els perilli encara la presència a la promoció. Dissabte a Múrcia hauran de rematar la feina. Pitjor ha estat encara la ratxa de l'Alcorcón en aquestes últimes 8 jornades. Els madrilenys només han sumat 10 punts i el que és pitjor, en els darrers 5 partis només han sumat 1 punt. Tot i això, l'Alcorcón continnua depenent d'ell mateix per disputar el play-off i amb un triomf contra el Sabadell se l'asseguraran.