"Ricardo Rodríguez és el típic entrenador que agrada al jugador. Primer, perquè és proper, comunicatiu, sincer... Agrada per la seva manera d'entrenar, sempre amb pilota, i tàcticament sap llegir el que toca en cada moment". Així parla el Raset exfutbolista del qui acabarà sent el relleu de Rubi a la banqueta i amb el qual, a partir d'ara, treballaran per acabar de configurar el planter d'aquesta temporada. L'ara secretari tècnic del Girona va tenir Rodríguez d'entrenador en la segona meitat de la campanya 2006/07, a Tercera, en la qual es va assolir l'ascens a Segona B al camp de l'Alcalà.

La idea de recuperar Ricardo és de Raset. "Havia de tenir coses preparades per si no seguia Rubi i una era aquesta", admet. "Porta el grup a travès del diàleg i de la comunicació, li agrada ser molt proper al futbolista", afegeix, donant un perfil molt similar al d'altres exjugadors que han tingut l'asturià d'entrenador o del que se'n pot extreure al seu blog d'internet.

Raset afageix que "mai agafa un tracte agressiu" i, en aquest sentit, pensa que té un caràcter semblant al de Rubi. El secretari tècnic també destaca que "coneix la casa i la categoria, i és un malalt del futbol. S'ho deixarà tot perquè això funcioni", recordant que va ser segon entrenador a Segona amb el Màlaga i també director esportiu del club andalús.

El Girona planifica la temporada sabent que el pressupost es retallarà. Sergi Raset no sap encara quina quantitat tindrà específicament, però és conscient que passaran les tisores. En qualsevol cas, però, pensa que tenen capacitat per tornar a formar un bloc de garanties.