Pep Guardiola, exentrenador del Barcelona, s'ha mostrat molt molest amb l'actuació de la junta directiva de Sandro Rosell a la que considera que ha utilitzat "la malaltia de Tito Vilanova" per fer-li mal, cosa que no oblidarà "mai".

El tècnic del Bayern, en una roda de premsa que ha tingut lloc a l'estany de Garda (Itàlia), on està realitzant la concentració l'equip bavarès, ha sortit al pas d'una sèrie d'acusacions publicades als mitjans des de la seva sortida del club blaugrana i que relaciona amb filtracions procedents de la directiva barcelonista.

"Aquest any hi ha hagut massa coses en què s'han passat de la ratlla, però utilitzar la malaltia de Tito per fer-me mal és una cosa que no oblidaré mai. Perquè jo a Tito l'he vist a Nova York, i si no ens hem vist altres vegades és perquè no ha estat possible, però no per part meva", ha dit.

Guardiola s'ha preguntat: "He de justificar que jo vull que li vagin malament les coses a algú a qui he tingut tant de temps de company? És de molt mal gust i no m'ho esperava".

L'extècnic del Barça ha dit que se'n va anar a 6.000 quilòmetres de distància i només va demanar a la junta directiva que el deixessin tranquil.

"No han complert amb la seva paraula. Vaig ser jo qui va decidir anar-se'n, no va ser responsabilitat seva", ha insistit Guardiola.

També ha donat a entendre el santpedorenc que la directiva de Rosell ha utilitzat Odilio Rodrígues, vicepresident del Santos, i alguns intermediaris per danyar la imatge de l'entrenador en atribuir-li unes crítiques sobre la suposada incapacitat de Vilanova per poder treure el màxim rendiment a Neymar i a Messi com a parella de davanters.

"El que l'any passat Tito va fer aconseguint, la lliga de més d'èxit de la història del Barça, és suficient argument com perquè digui jo si està capacitat o no? Els bons jugadors estan sempre capacitats per jugar junts, i ells també", ha insistit.

També ha parlat sobre el suposat interès del Bayern de Munic en Neymar, a instància seva, i sobre això ha dit que va mantenir tres converses amb Neymar i amb el seu pare per interessar-se per la seva situació.

"Fa tres anys vaig parlar per telèfon amb Neymar quan era entrenador del Barcelona perquè el president Rosell em va demanar que el truqués per intentar convèncer-lo que vingués al Barça i ho vaig fer", recorda.

Després d'adonar-se que Neymar només volia jugar al Barça i després dels tres contactes que va tenir, Guardiola ha dit: "Li vaig dir (a Neymar) 20 vegades que el que havia de fer era anar al Barcelona i en les tres ocasions el nom de Tito Vilanova (sobre la seva presumpta capacitat per entrenar el brasiler) no va sortir mai, mai".

A causa dels continus rumors que es generen al voltant de la seva persona a Barcelona, del que responsabilitza a l'actual junta directiva, Guardiola ha invitat a l'equip directiu de Sandro Rosell a que apareguin davant l'opinió pública perquè desmenteixin si aquestes declaracions realitzades avui per ell són falses.

"Em farà feliç tot el bo que li pugui passar al Barça, però hi ha hagut coses que no les oblidaré mai", ha insistit l'exentrenador blaugrana.