El català Alex Rins (KTM) ha sorprès el líder de mundial i compatriota Luis Salom (KTM) a dues corbes del final en la baralla per la victòria en el Gran Premi d'Alemanya de Moto3, vuitena prova puntuable del campionat del món de l'especialitat que s'ha disputat al circuit de Sachsenring i on Maverick Viñales (KTM) ha acabat tercer.

Rins no ha fallat en el moment de la sortida i en la frenada de final de recta ha arribat al capdavant de la carrera amb Luis Salom i Maverick Viñales enganxats al seu rebuf, mentre que l'alemany Jonas Folger (Kalex KTM) intentava per fora guanyar posicions encara que sense èxit, ja que fins i tot ha perdut el quart lloc davant l'australià Jack Miller (FTR Honda).

Autor del millor temps d'entrenaments, Alex Rins ha intentat imposar el seu ritme des del principi per destacar-se dels seus rivals, entre els quals Maverick Viñales ha estat qui s'ha encarregat inicialment de mantenir al grup compacte, però Rins se n'anava a poc a poc i Luis Salom ha passat a l'acció i ha superat el seu rival per començar a retallar distàncies amb el líder de la carrera.

La forta estrebada de Rins ha provocat el primer cop en el grup en tan sols tres voltes i per davant s'ha quedat amb quartet amb aquest, Salom, Viñales i Miller, mentre que una mica més enrere Efrén Vázquez (Mahindra) i Alex Márquez (KTM), s'esforçaven per no perdre el contacte amb ells.

Miller ha estat el primer a quedar-se endarrerit i ha acabat sent absorbit pels seus perseguidors. El quartet ha passat a ser un trio amb Alex Rins mantenint una diferència d'escassament tres dècimes de segon sobre Viñales, que necessitava imperiosament guanyar perquè el seu rival pel títol, Luis Salom, no s'escapés encara més, i el propi pilot de Palma de Mallorca.

Després de superar a Salom, Maverick Viñales no ha esperat més temps i ha buscat el rebuf de la moto d'Alex Rins per superar-lo al principi del tretzè gir, era el moment d'intentar l'escapada, però cap dels seus rivals li ho ha permès i el liderat de Viñales amb prou feines ha durat un gir, fins al final de recta.

Rins ha assumit novament la responsabilitat de marcar el ritme amb Viñales "pressionant-lo" i Salom expectant en la tercera plaça. El grup perseguidor, de tres pilots més, Márquez, Vázquez i el portuguès Miguel Oliveira (Mahindra), anava ja a gairebé tres segons.

Les últimes voltes resultarien decisives i en elles s'havia de veure si la suficiència que semblava mostrar des de la tercera posició el líder del mundial era real o un simple miratge.

A quatre voltes del final ha saltat Salom de la seva còmoda posició i en un sol gir ha superat els seus dos rivals per canviar completament el ritme i intentar anar-se'n camí de la seva quarta victòria consecutiva, però com abans els ha succeït als seus rivals, no ha aconseguit l'avantatge suficient i ha hagut de plantejar una estratègia diferent en què buscar tancar tots els buits als seus rivals.

Així s'ha arribat a l'última volta, en què el pilot de l'escuderia Estrella Galícia 0'0 s'ha enganxat molt al seu rival i a dues corbes del final l'ha superat per alçar-se amb la victòria, mentre que Maverick Viñales ha intentat sense èxit, per dins la traçada de la pujada a la recta d'arribada, guanyar el líder del mundial.

En el segon grup, Alex Márquez (KTM) no ha pogut resistir els atacs del portuguès Miguel Oliveira i s'ha vist relegat a la cinquena posició, per davant d'Efrén Vázquez, mentre que Isaac Viñales (FTR Honda) ha estat dotzè, Ana Carrasco (KTM), l'única fèmina del campionat vint-i-quatrena, i Juanfran Guevara (TSR Honda), després d'ella.