L'alemany Stefan Bradl va aconseguir ahir el seu millor resultat d'entrenaments en el mundial de MotoGP en ser el més ràpid a Laguna Seca, en detriment del català Marc Márquez qui fins aquell moment, i abans de patir una caiguda, havia marcat el millor temps. En la quarta volta Marc Márquez ja era líder de la classificació, amb algun petit ensurt inclòs a la zona del llevataps, a la qual va arribar massa ràpid i el va obligar a sortir a la terra, encara que sense conseqüències.

Jorge Lorenzo, que va tornar a caure, es va haver de conformar amb la sisena posició, si bé es troba a escassament dues dècimes de segon del temps de Bradl, amb Dani Pedrosa setè. Després de classificar-se per a la Q2, el català només va donar dues voltes més per aconseguir un temps d'1:22.017 en la quarta volta amb el qual va donar per conclosa la seva participació en aquesta tanda i va tornar al seu taller per comentar els progressos en la posada a punt amb els seus mecànics i, de passada, donar descans a la seva malmesa clavícula. Després de Bradl i Márquez es va produir una nova sorpresa ja que Álvaro Baptista va ser capaç de superar per quaranta-cinc mil·lèsimes de segon el temps que ?ostentava Valentino Rossi, al qual va acabar relegant a la quarta plaça.

El català Aleix Espargaró i el francès Randy de Puniet, ?companys d'equip, van ser els únics en la categoria CRT que es van classificar per a l'última tanda ?d'entre-naments, en la qual van aconseguir l'onzena plaça el primer, mentre que el segon va ser dotzè en caure després de la primera volta i ja no va poder continuar. Aquest vespre, a partir de les onze de la nit, es disputarà la cursa d'aquet Gran Premi dels Estats Units.