Chando, David Timor, Jordi Matamala i Ivan López. I punt. Cap més. Quatre cares noves. El Girona, necessitat d'efectius després de l'escampada de jugadors que ha viscut en les darreres setmanes, veu passar els dies sense lligar noves incorporacions. El tret de sortida de la Lliga és cada cop més proper i, si bé a Montilivi encara reclamen paciència, els blanc-i-vermells s'han convertit en un dels equips de tota la categoria que menys s'ha reforçat en el que portem d'estiu. Una situació que no hauria de ser alarmant, però que guanya en transcendència si es té en compte que en prop d'un mes el vestidor s'ha buidat, perdent bona part dels efectius de la passada campanya.

Sergi Raset, secretari tècnic, i l'entrenador Ricardo Rodríguez no volen precipitar-se. Volen anar amb peus de plom. "No signarem per signar", admetia el preparador asturià uns dies enrere. Es vol encertar en les noves incorporacions, clavar-la. Sobretot en la davantera, la part més òrfena de la plantilla. El cas és que l'equip només compta amb quatre fitxatges i es converteix així en un dels conjunts de la categoria que menys reforços ha realitzat en el que portem d'estiu. El Las Palmas (Máyor, Xabi Castillo, Ángel i Juan Carlos Valerón) els iguala en nombre, com també el Mallorca (Álex Moreno, Gerard, Thomas Partney i Agus); només hi ha un equip que encara ha fet un fitxatge menys. Es tracta del Sabadell de Javi Salamero, que fins ara només compta amb tres incorporacions: Tanabe, Edgar i Cristian Garcia.

Raset va avançar just abans que l'equip tornés als entrenaments que la intenció del club era la de realitzar entre 7 o 8 incorporacions, una xifra que encara es troba lluny de complir. Queda temps encara (el mercat no es tanca fins el 31 d'agost), però la majoria dels equips de la categoria sembla que, en aquest aspecte, estan més avançats que no pas a Montilivi.

I més preocupant pot ser aquesta xifra si es té en compte que el vestidor ha patit un èxode massiu just després que el 22 de juny la temporada 2012/2013 arribés al seu final amb l'ascens a Primera Divisió frustrat contra l'Almeria. La gran campanya realitzada pels futbolistes gironins va fer que molts equips es llancessin a la caça dels integrants d'un equip que ha vist com en poques setmanes ha perdut fins a 10 jugadors (Jose, Acuña, Kitoko, Ion Vélez, Txiki, Mallo, Bordas, Toni Moral, Luso, Garmendia, Benja i Tébar). I no només això: també ha dit adéu al seu tècnic, Rubi, i al seu segon, Xabi Gil.

Un cop signat un davanter, dos migcampistes i un lateral dret, la direcció esportiva gironina pentina el mercat a la recerca de dos atacants més i un extrem dret. També interessa un porter, un altre lateral per a la banda dreta i un nou migcentre; aquests últimes posicions, però, es reforçaran si l'economia del club i les oportunitats del mercat ho permeten.

I si el Girona es caracteritza per les poques cares noves, a l'altre extrem hi trobem equips com el Còrdova. Els andalusos han incorporat 12 jugadors, entre ells els exgironins Luso Delgado i Benja Martínez, a banda de comptar amb un nou entrenador, Pablo Villa. Hèrcules (9 fitxatges), Jaén (9), Ponferradina (9) Recreativo (8) i Mirandés (8) són els clubs que, fins a dia d'avui, més s'han reforçat de tota la Segona Divisió A.