Un Barça ple de jugadors no habituals en l´equip inicial, i sense fer jugar Messi cap minut, va resoldre una eliminatòria que ja havia quedat gairebé sentenciada a l´anada (1-4) amb una remuntada que va convertir una nit freda i desagradable en un passeig. Els blaugrana van haver de tornar a remuntar un gol, un altre cop de córner, però va tornar a fer una exhibició de joc d´atac, amb molta possessió, moltes ocasions i més encert que diumenge davant del Màlaga.

El Barça no va sortir pas adormit al camp. De fet, Tello va estar a punt de fer el primer gol al minut quatre després d´una mala cessió d´un defensa visitant. Però els blaugrana van tornar a pagar els seus problemes defensius a pilota aturada. En un córner que no hauria hagut d´arribar per un fora de joc previ, Vyntra va rematar, tal com havia fet en el partit de lliga al Ciutat de València. La pilota anava molt desviada, però va tocar en Sergi Roberto i es va ficar a la porteria de Pinto.

Des de lluny

L´eliminatòria estava lluny de perillar, però el gol, a més de la pluja, molestava. Els blaugrana van començar la tasca de sempre de foradar el mur del Llevant. I la solució va arribar amb xuts llunyans. Primer ho van intentar Cesc, Sergi Roberto i Tello, i qui va treure premi va ser Adriano. El lateral va rematar amb l´esquerra des de fora de l´àrea i va sorprendre Javi Jiménez en una acció sense perill gaire evident.

Aquí es va acabar definitivament un Llevant que fins aleshores havia intentat algun contraatac aïllat. El Barça, sense fer meravelles, ho va intentar en combinacions que van ser massa imprecises i va remuntar abans del descans. I curiosament amb la mateixa acció que li havia suposat el gol en contra: un córner. Aquest cop el llança Tello i Puyol, entrant des de darrere, anota un gol clàssic en ell que feia mesos que havia deixat de ser habitual.

Anticicló Alexis

L´inici de la segona part va ser un huracà. En deu minuts, el Barça va fer dos gols i n´hauria pogut fer dos més. El 3-1 va arribar en una acció en què Montoya va acabar a la banda no natural en ell. La seva rematada no la va saber aturar Javi Jiménez (partit molt trist el seu) i Alexis va empènyer a boca de gol. I dos minuts més tard, un altre xut de lluny d´Adriano, el porter se l´empassa, la pilota pica al travesser, Jiménez torna a badar i deixar que Alexis, molt ràpid, anoti el quart del seu equip. A més, Bartra, de xilena, i Tello, que no va saber acabar una acció, van poder marcar en aquesta fase.

El partit estava acabat. Fins al final, proves amb Afellay i amb Mascherano al centre del camp i només un altre gol, marcat per Cesc en un xut des de la frontal de l´àrea després d´una altra acció esplèndida d´un Alexis molt aplaudit. La Reial Societat, segurament, serà un rival més dur que el Llevant.