El jove davanter del FC Barcelona, Munir El Haddadi, n'ha fet prou amb dos partits amb el primer equip blaugrana per guanyar-se una convocatòria per la selecció espanyola absoluta. El seleccionador nacional, Vicente del Bosque, va convocar ahir a la tarda per sorpresa Munir El Haddadi, per ocupar el buit deixat a la selecció per Diego Costa, lesionat en el partit contra França de dijous. Munir, que es trobava a les ordres d'Albert Celades en la sub-21, s'estrena en una citació de l'absoluta.

L'atacant de 19 anys d'ascendència marroquina va debutar tot just dijous passat amb la selecció sub-21 contra Hongria. Munir, que va brillar la temporada passada en el juvenil i al filial blaugrana a Segona A, ja ha debutat també en el FC Barcelona de Luis Enrique. De fet ha jugat els dos partits de la lliga com a titular i va marcar un gol al Camp Nou davant l'Elx. El cas de Munir recorda al que es va produir amb Bojan Krkic el 2008, amb Del Bosque ja com a seleccionador. El davanter de procedència sèrbia va substituir Fernando Torres per lesió. Ara, el també del planter de La Masia, arriba a l'absoluta per cobrir la baixa de l'hispanobrasiler Diego Costa. Les presses per convocar Munir podrien venir tal i com va passar amb Bojan per evitar que el jugador fos citat pel Marroc. Així, si Munir disputa algun minut dilluns contra Macedònia ja no podrà ser seleccionat pel combinat africà.

De la seva banda, Diego Costa que encara no s'ha estrenat com a golejador amb la selecció, no podrà disputar el primer partit classificatori per a l'Eurocopa a França. Costa, que milita en el Chelsea i que va ser titular en la derrota de dijous a París davant França, causarà baixa en el pròxim compromís davant Macedònia, dilluns a València, per una lesió miofascial en el múscul bíceps femoral de la seva cuixa esquerra. El jugador del Chelsea es va sotmetre a una ressonància magnètica al migdia després d'acabar amb molèsties el partit que va enfrontar a França i Espanya en Saint Denis, amb el resultat d'1-0 per als locals.