L'etapa número 13 va donar sort a l'asturià Dani Navarro (Cofidis), que va sobreviure al parc Natural de Cabárceno per imposar-se en solitari, fet que li va permetre estrenar el seu palmarès en una gran prova, en una jornada que va mantenir com a cap de la general a Alberto Contador. Navarro, de 31 anys, va sortir d'estampida a les portes del zoològic, on els animals caminaven picats pels sorolls propis d'una carrera ciclista.

Etern company de Contador, ara cap en el Cofidis francès, va prémer les dents, deixant-se la vida, aliè a l'espècie animal i mirant de reüll a l'espècie ciclista, on l'apuntaven uns quants caçadors. Aquesta vegada l'esforç va valer la pena i per fi va assolir el seu trofeu més preat. Boca oberta i una premi a "l'esforç de tot l'any, de tota una vida" . A San Miguel de Aralar va intentar la victòria, però Contador li va tallar les ales.

"Comença una altra Vuelta", va dir Comptador a meta. Arriba l'hora de la veritat. A la festa de les altures arriba Contador amb Valverde trepitjant-li els talons a 20 segons i el colombià Urán a 1.08 minuts. Froome i Purito entren amb un obstacle de minut i mig.