La tradicional prova de la Cursa del Carrer Nou reprèn el caràcter solidari que havia tingut en edicions passades i s'organitzarà a favor de Càritas Diocesana de Girona. Amb aquest objectiu, el promotor de la cursa, Girona Centre Eix Comercial, i els seus organitzadors tècnics, Fotoinstant, organitzaran una caminada solidària que comptarà amb un recorregut d'1,6 quilòmetres i valdrà cinc euros; d'aquesta quantitat, un euro es destinarà a Càritas, i Girona Centre i Fotoinstant complementaran la donació amb mil euros més.

Per la seva banda, Càritas aportarà a l'organització de la cursa un conjunt de voluntaris i ambaixadors que faran encara més visible la cara solidària de la cursa popular. Entre d'altres, participaran en la campanya l'atleta Àngel Mullera; l'esquiador de muntanya Marc Pinsach; o el corredor de fons Adel Mechaal. Així mateix, en el marc d'aquesta edició especial de la Cursa del Carrer Nou, que coincideix amb el 50è aniversari de Càritas, destaca la implicació del GEiEG.

Els diners recollits en la Cursa del Carrer Nou es destinaran als diferents programes que Càritas Diocesana té en funcionament per pal·liar la pobresa infantil, tant en l'àmbit d'acollida com en el camp educatiu. Segons va explicar el director de l'entitat, Ramon Barnera, "la pobresa infantil no afecta només el cobriment de les necessitats bàsiques dels infants, com el menjar o l'habitatge, sinó que, a més, ataca el seu dret a ser nens i a gaudir d'una infantesa digna".

La 36a edició de la Cursa Popular del Carrer Nou, a més d'incorporar la caminada solidària, manté les diferents modalitats de participació: les curses amb dret a classificació dels 10 i 5 quilòmetres, que inclouen també la variant de la cursa d'empresa; i les tres proves infantils, a més de la participació de les escoles.

Les inscripcions en la Cursa del Carrer Nou, en qualsevol de les modalitats de participació, són obertes en format online ( www.gironacentre.org i www.cursacarrernou.cat). Les inscripcions presencials a la Cursa del Carrer Nou a les proves de 10 i 5 quilòmetres es podran fer a l'estand de l'organització, que estarà ubicat al carrer Nou des del dilluns 13 i fins al dijous 16 d'octubre, de 17.00 a 20.00 hores, i divendres 17 i dissabte 18 d'octubre, de 10.00 a 14:00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. El preu d'inscripció de la prova de la Cursa del Carrer Nou de 10 km és de 12 euros, i 10 euros el de la cursa de 5 km.

La inscripció a la caminada popular de la Cursa del Carrer Nou es podrà fer presencialment els mateixos dies i a les mateixes hores a les carpes de Càritas, que estaran ubicades també al carrer Nou com a punt informatiu i com a part de la campanya. Per la seva banda, el GEiEG facilitarà la inscripció al soci a les tres instal·lacions de l'entitat esportiva.