Segueix-nos a les xarxes socials:

La 'Penya' assalta el Palau nou anys després

El partit es va resoldre amb una cistella de Suton a falta de dos segons per al final

La 'Penya' assalta el Palau nou anys desprésEFE

Gairebé nou anys nou anys després de la seva última victòria al Palau Blaugrana, el FIATC Joventut va tornar a assaltar la pista de l'etern rival, en un gran partit (82-83) que es va resoldre amb una cistella de Suton a falta de dos segons per al final.

Els de Badalona ja van avisar fa dues setmanes que els van els grans reptes, quan a punt van estar de guanyar al Palau d'Esports de la Comunitat de Madrid.

Si llavors van posar contra les cordes l'equip de Pablo Laso (90-88), avui van culminar la gesta tombant el totpoderós Barça, amb aquell bàsquet desacomplexat que Salva Maldonado ha convertit en la senya d'identitat del conjunt verd-i-negre.

I això que van arrencar bé els blaugranes, dominant els taulers i amb Huertas, al comandament de les operacions, jugant i fent jugar al seu equip (14-9, min.6).

No obstant això, la irrupció de Savané en el partit va anivellar el duel en la 'pintura'. Un parell d'accions de Suton i un triple de Mallet van ajustar de nou l'electrònic (19-18, min.8).

Una mica d'intensitat defensiva blaugrana i l'encert d'Abrines i Pleiss en la recta final del primer quart van permetre al Barcelona, acabar aquest primer període, amb el màxim avantatge fins aleshores del partit (25-18).

Els locals van arrencar bé la segona màniga (32-21, min.12) i tot semblava indicar que començarien a posar terra pel mig. Però aquest Joventut no és dels que es rendeix a la primera adversitat.

Encomanats per l'esperit de l'incombustible Savané (14 punts a la primera part, 20 en total), es van aferrar al partit amb la seva millor arma: l'encert des dels 6,75.

Els triples de Vidal, Suárez i Hannah, que va revelar de forma brillant (19 punts) a un cansat Mallet en la direcció, van capgirar el partit. I la 'Penya' es va posar set a dalt (40-47, min.19).

Dos triples consecutius d'Oleson van donar de nou la volta a l'electrònic a l'inici del tercer període (52-51, min.24), però això no va posar nerviosos dos 'vells rockers' com Mallet i Savané, els que una altra vegada es van carregar a collibè el seu equip per tancar el tercer quart quatre amunt (60-64).

Tomic i Doellman van aparèixer en un igualadíssim últim quart per rescatar el Barça, però set punts gairebé consecutius d'Hannah i un triple de Suárez mantenien al Joventut per davant a falta de tres minuts per al final (72-77).

La defensa blaugrana es va endurir en la recta final, la 'Penya' va fallar quatre atacs consecutius i Huertas va anotar dues cistelles per deixar gairebé sentenciat el partit a falta d'un minut (80-77). Però un minut, en bàsquet, és una eternitat.

En la jugada següent, Miralles anotaria dos tirs lliures (el Joventut acabaria amb un 10 de 10 en aquest apartat) i Suton un tir de mitjana distància per col·locar als de Badalona un per davant (80-81) a falta de 19 segons.

Doellman posaria de nou al Barça per davant en la jugada següent, però el Joventut fins i tot tindria un últim cartutx amb sis segons en el rellotge de possessió. La pilota va arribar a Suton, a qui no li va tremolar el canell per anotar, gairebé sobre la botzina, la cistella que donava la victòria al seu equip i acabava amb la imbatibilitat dels de Xavi Pascual aquesta temporada.

- Fitxa tècnica:

82 - Barcelona (25+18+17+22): Huertas (8), Oleson (14), Doellman (13), Thomas (7), Tomic (17) -cinc inicial- Abrines (5), Pleiss (11), Satorasnky (3), Hezonja (-), Navarro (-), Lampe(2) i Nachbar (2).

83 - FIATC Joventut (18+29+17+19): Mallet (7), Ventura (2), Kirksay (3), Suton (13), Miralles (6) -cinc inicial- Vidal (7), Savané (20), Hannah (19), Barrera (-) i Suárez (6).

Àrbitres: Antonio Conde, Calatrava i Fernández Sánchez. Sense eliminats.

Incidències: Partit de la cinquena jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Blaugrana davant 4.897 espectadors.