Spar Citylift Girona i Conquero empaten a 60 punts a menys d'un minut per acabar el partit. Noemí Jordana recupera una pilota i marxa ràpida al contracop. Li fan falta i anota els dos lliures. Ara queden 18 segons i l'Uni, a qui encara li queda una falta que no enviaria el rival a tirs lliures, no defensa bé aquella jugada, sense utilitzar la falta, i Parham empata el partit: Primera derrota gironina.

Després del bàsquet de Parham queden nou segons i l'Spar Citylift té la pilota. Aquesta li arriba a Chambers, que falla un tir obert d'uns cinc metres. Ella mateixa agafa el rebot i torna a tirar, aquest cop des d'uns dos metres, tampoc li entra i el partit va a la pròrroga: Segona derrota gironina.

A la pròrroga, una immensa Noemí Jordana anota dos triples gairebé consecutius i posa el marcador amb set punts d'avantatge per a l'Uni. 69-62 a un minut i mig per al final. Els aficionats gironins ja celebren la victòria, tothom la veu segura, però el Conquero remunta i Maria Pina empata el partit quan falten 44 segons per acabar els cinc minuts d'afegit: Tercera derrota gironina.

El partit s'ha convertit en un cara o creu final. L'Spar Citylift Girona es juga la victòria en un tir forçat d'Ibekwe que amb prou feines toca el cèrcol, però Vanessa Gidden agafa el rebot d'atac i es queda a sota cistella per anotar un bàsquet fàcil que semblava que podria ser decisiu. Aquí apareix l'àrbitre i xiula falta de Gidden en el rebot: Quarta derrota gironina.

Itziar Germán només fa entrar un dels dos tirs lliures de la falta en el rebot de Gidden i l'Spar Citylift Girona té una nova possessió per guanyar el partit i passar a la final de Copa. La pilota acaba a les mans de Noemí Jordana, que es busca un tir de cinc metres que el cèrcol acaba escopint. La crueltat no té final: Cinquena derrota gironina. Aquest ja ferma perquè el 69-70 no es mouria més en el marcador i el Conque jugarà avui la final de la Copa de la Reina contra el Perfumerías Avenida de la gironina Marta Xargay.

El bàsquet femení de Girona no viurà avui la seva primera gran final a escala professional, perquè ahir, en un partit que costarà ?oblidar a Torrejón de Ardoz, va veure com el Conquero li treia de les mans a l'Uni un partit que, per molts moments, semblava que tenia més que guanyat. L'equip de Ramon Jordana va saber lluitar contra un rival que no s'adapta gens a les seves característiques, va poder apagar el gran foc que suposa la segona falta personal d'Ify Ibekwe en el minut 3 i, aguantant el joc físic del Conquero, va saber aixecar el partit quan va patir un parell de crisis en el tercer i el darrer quart.

El cruel desenllaç final, segurament injust però també amb moltes errades pròpies, va tirar per terra, o simplement el va convertir en estèril, el gran pas endavant de Jael Freixanet quan, amb tres triples abans del descans, va desactiva l'alarma per les faltes d'Ibekwe. La derrota també deixa en una simple dada estadística que Noemí Jordana, ja anant cap als 35 anys, va aguantar ahir els 45 minuts en pista. I no només ho va jugar tot, i bé, sinó que va tenir forces per ser aparentment decisiva a la pròrroga amb dos triples gairebé consecutius. Però va ser això. Simple aparença. Perquè el Conquero va aeixecar el partit. El primer que l'experimentat equip que té enguany l'Spar Citylift Girona no va saber tancar en un final ajustat. Bé, en dos, o potser cinc, finals ajustats que va tenir la segona semifinal de la Copa de la Reina d'ahir a Torrejón de Ardoz.

Un partit massa complicat de pair. Pel que signifca: quedar fora d'una final de Copa quan més engrescada està la ciutat amb el bàsquet femení amb una temporada realment bona; i perquè les jugadores de Ramon Jordana van guanyar i perdre massa cops un mateix partit. De les cinc derrotes gironines del principi de la ?crònica es recordaran les dues en les quals Chambers i Jordana no van anotar el tir decisiu, però més enllà de dues boles que no entren, o de com ajustar els criteris arbitrals amb un equip, Conquero, que segueix la vella màxima Aito García Renesés -"si fas moltes faltes no té les poden xiular totes", l'Spar Citylift Girona va deixar escapar ahir un partit que guanyava de set punts quan faltaven un minut i mig. I és que com va dir la seva capitana Anna Carbó: la Copa és com una lotèria i ahir ?Girona no va tenir sort. Ni encert.