Miquel Suñer va aconseguir ahir completar nedant els 7, 5 quilòmetres que separen la famosa illa de Robben Island de Blouberg, Ciutat del Cap (Sud-àfrica). El nedador gironí, que va trigar 2 hores i 4 minuts, es converteix en el primer atleta de l'Estat a completar aquesta simbòlica travessia de gran bellesa paisatgística i complexitat tècnica sobretot a causa de la baixa temperatura de l'aigua, que ahir no va superar els 13,5 ºC.

El repte de Suñer va començar a les 8.22 del matí (hora catalana), a Robben Island i va acabar a les 10.26 a la localitat de Blouberg, de Ciutat del Cap. Suñer va nedar a una temperatura mitjana de l'aigua de 13,5ºC, tot i que els darrers 2 quilòmetres de la ruta, a causa d'un corrent d'aigua freda, la temperatura ha baixat a 12,5ºC. Durant les dues hores que va durar la prova, el nedador no va poder tocar, en cap moment, l'embarcació que l'acompanyava i només va permetre's l'avituallament en tres ocasions per mantenir la correcta hidratació del cos i evitar hipotèrmies ja que nedava sense neoprè. El català va tenir el mar en calma i el fet d'assolir el repte a les primeres hores del matí va evitar que es trobés amb els vents més forts que bufen prop de la costa sud-africana. Amb la travessia completada, Miquel Suñer es mostrava molt emocionat pel "significat simbòlic" de la travessia, que anomenen Freedom Swim (en referència a la presó que va acollir l'illa durant segles i on Nelson Mandela s'hi va passar més de 18 anys detingut) i "per l'atracció que sento per aquest continent i en concret per Ciutat del Cap".

"Ha estat un repte dins un repte perquè logísticament i en l'aspecte organitzatiu m'ho he fet tot sol aquesta vegada. Les condicions marítimes eren perfectes per aconseguir-ho, tot i que la baixa temperatura de l'aigua en el darrer tram de la travessia hagin estat molt extrems", detallava el nedador gironí. Suñer es va mostrar molt satisfet i va destacar que l'experiència li ha permès compartir, fins i tot, una estona de travessia amb un parell de foques o navegar amb un grup de dofins.