Segueix-nos a les xarxes socials:

El Camp Nou honora Xavi

El Barça celebra un nou títol de Lliga, la vuitena del capità, que s'acomiada de l'afició blaugrana en un acte emotiu

El Camp Nou honora XaviEFE

El FC Barcelona va celebrar el títol de lliga després d'empatar contra el Deportivo, que va aconseguir el miracle i seguirà a la Lliga BBVA. El partit va ser festiu per a l'afició blaugrana que va acomiadar un dels seus grans mites, en Xavi Hernández, qui va dir adéu al Camp Nou després de 17 anys. L'única nota negativa va ser la lesió de Bartra.

El duel va ser desigual, amb un Deportivo tancat i sense encert en el primer temps, temorós de l'encert del seu rival que, no obstant això, va jugar al ritme que marcava Xavi. En un Barça cada vegada més vertical, el 'sis' blaugrana va manar amb la pilota, ordenant als seus companys que, sense abusar, el van buscar prop de l'àrea en alguna ocasió perquè pogués veure porteria.

El primer a provar-lo va ser Messi, però la seva assistència va ser massa curta. L'argentí va demanar disculpes al capità, que va contestar amb un altre gest de complicitat cap al seu company. Entre els crits de "Campions, campions", les lloances a Messi i Luis Enrique, i els aplaudiments al reaparegut Vermaelen, el Camp Nou no s'oblidava del protagonista de la tarda que, a més de rebre una ovació gairebé cada vegada que mimava la pilota, el seu nom va ser corejat en els dos serveis de córner que va servir. Per la seva banda, el Deportivo va protagonitzar un partit agònic i va empatar al minut 75 gràcies a un gol de Salomao (2-2), que va desfermar l'alegria entre els seus seguidors.

Quan van sortir al camp, els jugadors blaugrana es van trobar amb un Deportivo trist, que es va tancar a l'àrea de Fabricio per evitar la golejada. El Barça va ser el dominador de la pilota, movent-la a plaer de costat a costat i buscant l'espai per on fer mal. El Dépor tenia les línies tan juntes i tan enganxades a l'àrea gran que era gairebé impossible que pogués tenir alguna opció. En les poques pèrdues del Barça, cap jugador deportivista es trobava a la zona avançada per rebre l'esfèrica i intentar alguna aventura.

La nova versió blaugrana d'equip de contraatac va treure la màxima eficàcia en una jugada en solitari de Messi, que va enviar Mathieu, qui havia canviat de banda la pilota perquè Rafinha li posés al cap de l'argentí i va servir per inaugurar el marcador. Nou minuts després, l'àrbitre va anul·lar un nou gol a Messi, quan es trobava en posició correcta. Un Deportivo absort, enfonsat i sense idees es lliurava a un Barça que sense pressionar molt va tenir el seu rival sotmès tot el temps que va voler, i només la falta d'ambició va impedir que la meta de Fabricio passés per més dificultats. El porter gallec va estar excel·lent en dues accions seguides, una en què Messi li va buscar en una rosca i l'altra en un rebuig a Pedro.

En una xilena de Neymar, Fabricio també va reaccionar amb seguretat. El temple blaugrana va tornar a esclatar abans del descans, quan Xavi Hernández va provar sort amb un xut des de la frontal que, per molt poc, no va trobar porteria. Ja en el temps d'afegit -crono ampliat per la lesió de Canella-, Cavaleiro va desviar massa la pilota en l'aproximació amb més intenció que va traçar el Deportivo a la primera part. El Deportivo es va estirar una mica en la segona i les aproximacions al camp del Barça van ser més freqüents. El partit semblava quedar sentenciat en el 60, quan en un contraatac Neymar va arribar fins al punt de penal i davant la sortida de Fabricio va cedir la pilota a Messi perquè rematés la feina (2-0). El Dépor ja semblava entrar en el desballestament, però el to baix del Barça, que no s'hi jugava res, va permetre que el seu rival es deixés anar, i en el 67, una centrada de Borges va acabar amb la pilota rebotada i als peus de Lucas, que a la mitja volta va marcar un golàs (2-1). El gol va donar una alenada d'aire fresc al rival. Després que en el 70 Medunjanin enviés una pilota al travesser, i que Neymar i Xavi fallessin el tercer, una falta a la frontal per una mà de Mathieu al minut 75 va propiciar tres xuts seguits, l'últim letal, en què Salomao va batre Masip (2-2) i va fer esclatar d'alegria, també, l'afició gallega.